arcteryx jj成入

780 回覆
16 Like 12 Dislike
推一推
有件ar hoody 想問你地平時係咪扔落洗衣機洗

之前係另一個post 寫過一篇俾爸打轉貼過黎
希望幫到你

恭起恭起 講多小小 希望樓主買左都識保養

呢d 衫最好唔好長時間曝哂 同埋好怕潮 會甩膠
所以唔著既時間用番外套袋同埋防一個比較乾燥d 地方
洗就千奇唔好用柔順劑
根據arcteryx 個網就用洗衣機然後乾衣

我諗香港人唔多有乾衣機啦
我既方法就係用手洗 落小小洗衣粉
有污積既地方刷一刷佢 如果好難甩就用牙刷輕輕刷下

然後洗乾淨就噴防水劑 如果買唔到
就用左面枝水劑浸一陣

然後king 水 , 到冇哂水滴出黎仲濕緊既時候
就搵風筒用中熱風吹乾 ( 唔好最熱果格)
因為要有熱力先可以令 DWR 防水性能活躍番

平時唔用收埋盡量卷 唔好摺

大慨係咁多 其實要想佢襟用 保養都好重要

我想問下2月去日本北邊做野應該點著?
好似都大雪
我而家物色緊一件 outer jacket 唔上雪山 拎黎擋風雨 beta lt hybrid 都夠曬?定marmot precip都夠?
我而家物色緊一件 outer jacket 唔上雪山 拎黎擋風雨 beta lt hybrid 都夠曬?定marmot precip都夠?

買件AR啦
好似都大雪

你可以上網搵下先
唔好做伸手黨啦
有件ar hoody 想問你地平時係咪扔落洗衣機洗

之前係另一個post 寫過一篇俾爸打轉貼過黎
希望幫到你

恭起恭起 講多小小 希望樓主買左都識保養

呢d 衫最好唔好長時間曝哂 同埋好怕潮 會甩膠
所以唔著既時間用番外套袋同埋防一個比較乾燥d 地方
洗就千奇唔好用柔順劑
根據arcteryx 個網就用洗衣機然後乾衣

我諗香港人唔多有乾衣機啦
我既方法就係用手洗 落小小洗衣粉
有污積既地方刷一刷佢 如果好難甩就用牙刷輕輕刷下

然後洗乾淨就噴防水劑 如果買唔到
就用左面枝水劑浸一陣

然後king 水 , 到冇哂水滴出黎仲濕緊既時候
就搵風筒用中熱風吹乾 ( 唔好最熱果格)
因為要有熱力先可以令 DWR 防水性能活躍番

平時唔用收埋盡量卷 唔好摺

大慨係咁多 其實要想佢襟用 保養都好重要

呢個方法係洗hard shell
洗softshell唔知啱唔啱用喎
好似都大雪

你可以上網搵下先
唔好做伸手黨啦

有搵過下
A記 beta Ar 同條 Ar pants 加埋都幾貴
入面都係抓毛同heattech 個d 底
花園街雪褲掂唔掂
鞋就得對palladium 防水

預計都係長時間室外做野

買件AR啦

點解?

你可以上網搵下先
唔好做伸手黨啦

有搵過下
花園街雪褲掂唔掂

預計都係長時間室外做野

其實冇話唔得 都係果句
貴衫只係用錢換 services 重量 qc 同 cutting
唔代表平衫做唔到
所以我成日都同人講 唔係幾多溫度著咩衫
而係你做緊果樣野需唔需要咁多野

呢樣都啱既
五日室外雪地拍攝
又要相機同各樣裝備
你建唔建議執堆平野?
有冇手套係用到相機又唔大大隻?
同埋有冇需要買個d 快拆釘扣落鞋?

做野又唔同去旅行 好鬼煩又多野拎

你可以上網搵下先
唔好做伸手黨啦

有搵過下
花園街雪褲掂唔掂

預計都係長時間室外做野

其實冇話唔得 都係果句
貴衫只係用錢換 services 重量 qc 同 cutting
唔代表平衫做唔到

係啦 同意
啲人成日問呢樣得唔得 嗰樣得唔得
大佬啊 淨係講去邊 點知你去做乜
我覺得夠時 你又未必覺得夠
著幾多因人而異 又要睇埋當時天氣
有錢嘅咪買晒成set A記囉

買件AR啦

點解?

sor 我睇左你會上雪山
唔上的話 買件lt hybrid夠你去旅行+香港用架啦
不過買完一件就會好快想再買

有搵過下
花園街雪褲掂唔掂

預計都係長時間室外做野

其實冇話唔得 都係果句
唔代表平衫做唔到

呢樣都啱既
五日室外雪地拍攝
又要相機同各樣裝備
你建唔建議執堆平野?

睇你之後會唔會再去囉
只去一次的話 淘寶仲好
俾貴啲買有牌子都係貪佢qc 保養 襟用姐
睇你自己而已

btw 如果成set AR買 好誇張
推一推

其實冇話唔得 都係果句
唔代表平衫做唔到

呢樣都啱既
五日室外雪地拍攝
又要相機同各樣裝備
你建唔建議執堆平野?

睇你之後會唔會再去囉
只去一次的話 淘寶仲好
睇你自己而已

有睇左轉淘寶
件件都話究極防水
但係$200
好難捉摸

一set Ar 真係成個月人工

呢樣都啱既
五日室外雪地拍攝
又要相機同各樣裝備
你建唔建議執堆平野?

睇你之後會唔會再去囉
只去一次的話 淘寶仲好
睇你自己而已

有睇左轉淘寶
件件都話究極防水
但係$200
好難捉摸

一set Ar 真係成個月人工

淘寶你當用1 2次啦
唔洗ff太多
即棄都抵
之後會繼續用先諗下牌子啦
Mantis 26 點用得日本先有賣?
我check過好似停產左

點夠佢仲有得賣
Mantis 26 點解得日本先有賣?

點夠佢仲有得賣
Mantis 26 點解得日本先有賣?

點夠佢仲有得賣

無留意背囊
推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞