arcteryx jj成入

780 回覆
16 Like 12 Dislike
鍾意haglofs patagonia 多過arcteryx

patagonia都有 不過唔係hard shell
個人認為arcteryx cutting靚啲

都成年前啦
Beta LT Hybrid

Beta好咩
個人對“企嶺”一般

Alpha啲袋嘅佈局我唔啱洗
Zeta又太長
得返Beta LT Hybrid 又無淨LT
Beta SV又用唔著 兼買唔起

咁咪買左Beta LT Hybrid

都係
如果唔係堅用黎上山,Alpha款d袋少得可憐

Beta好咩
個人對“企嶺”一般

Zeta又太長

都係

又唔係少 係佢將個袋口位放左正中間
我覺得奇怪+唔方便姐
講少袋 SL FL呢啲先堅少袋

Zeta又太長

都係

我覺得奇怪+唔方便姐

又唔係既,唔知巴打有冇試過咩住個大袋上山
但事實上係當用緊所有背包帶,雙手唯一最舒服拎野就係Alpha款果兩條拉鍊個位

Zeta又太長

都係

我覺得奇怪+唔方便姐

好似得beta ar 先企領,其他d 帽 beta sv lt 都係一體成形既帽

都係

我覺得奇怪+唔方便姐

又唔係既,唔知巴打有冇試過咩住個大袋上山
但事實上係當用緊所有背包帶,雙手唯一最舒服拎野就係Alpha款果兩條拉鍊個位

我明啊 但我唔上山
普通喺香港用同去下旅行用架咋
所以Beta會啱我多啲
好想買件😞但成日睇唔岩款😞
好想買件😞但成日睇唔岩款😞

佢已經無乜款揀架啦喎
咁都揀唔啱 不過睇下第二個牌子
Jacket 一件:
BETA AR 上雪山好正!

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

RT55去Camp 超好用,到而家甩Coating 都唔捨得掉
Jacket 一件:

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

RT55去Camp 超好用,到而家甩Coating 都唔捨得掉

BETA AR著係咪嘥氣?
Jacket 一件:

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

BETA AR香港著係咪嘥氣?
叫我??
Jacket 一件:

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

兩睇啦
AR 好處係佢用Gore-tex Pro, LT 就普通Gore-Tex
AR 著出黎係企身同硬淨D, LT 較軟身

係香港你普通出街著AR 會熱到抽筋 , 未使著到咁堅,行山露營就Fit 曬,自己密林開路都唔怕整爛件衫
Jacket 一件:

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

係香港著係冇撚用
一黎濕度高 ,二黎溫差細 難透氣 內裏出倒汗水,active 會好少少,pro shell 就去外國先著啦
Jacket 一件:

袋有三個
Needle 55

RT 55

Aero 22

兩睇啦
AR 好處係佢用Gore-tex Pro, LT 就普通Gore-Tex

係香港你普通出街著AR 會熱到抽筋 , 未使著到咁堅,行山露營就Fit 曬,自己密林開路都唔怕整爛件衫

LT都係Pro啊
LT Hybrid先係Paclite 我嗰件就係LT Hybrid
又輕又薄 香港著好正 去旅行都掂
諗緊下一件上唔上AR好
SV就一定唔洗架啦 但又唔想買返件Beta LT
所以基本上得返AR 但又唔知Alpha好定Beta好

兩睇啦

LT都係Pro啊
LT Hybrid先係Paclite 我嗰件就係LT Hybrid
諗緊下一件上唔上AR好

sorry 先自膠

Alpha 同Beta 我上左12樓試,Alpha 太長包曬屎忽位我唔鍾意,Beta 我就覺得剛剛好。但呢樣野好個人睇你想要乜。

我買AR 唔買LT 其中一個原因係AR 仲有條Under Arm 透氣拉鏈,行冰川雪山有佢就唔使死焗住自己,太熱都可以開拉鏈散一散熱
同埋我唔鍾意LT 那種拉鏈連帽一條過既Design, AC 個企領就Very Good

我嗰件係呢隻色

兩睇啦

LT都係Pro啊
諗緊下一件上唔上AR好

sorry 先自膠

Alpha 同Beta 我上左12樓試,Alpha 太長包曬屎忽位我唔鍾意,Beta 我就覺得剛剛好。但呢樣野好個人睇你想要乜。

我買AR 唔買LT 其中一個原因係AR 仲有條Under Arm 透氣拉鏈,行冰川雪山有佢就唔使死焗住自己,太熱都可以開拉鏈散一散熱
同埋我唔鍾意LT 那種拉鏈連帽一條過既Design, AC 個企領就Very Good

我嗰件係呢隻色

LT Hybrid都有Pit Zips
我嗰陣揀LT Hybrid嘅其中一個原因都係咁
嗰陣算係最抵屌嗰件

所以再買下一件的話 無乜選擇 得返AR
企領有企領方便 但拉鏈連帽嘅好處就係包得實淨啲 擋風都好啲
推返上去先
沙木_ 依家做緊全店七折 抵買好多
靜係有買書包

好似好多都清晒?

好似好多都清晒?

鐘sir七折,但標高左好多個價
OVER要R金卡,但個標價低d
我件SV兩間個標差成千

好似好多都清晒?

鐘sir七折,但標高左好多個價
OVER要R金卡,但個標價低d
我件SV兩間個標差成千

即係邊間平啲
我之前(唔係聖誕做promotion)見鍾sir件LT Hybrid賣3400
佢本身過3000都即時7折 + 做VIP
請問巴打們,佢好多唔同系列,又beta又alpha咁,佢哋有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞