arcteryx jj成入

780 回覆
16 Like 12 Dislike
有兩條低能問題
- beta sl 有無少少保暖功能? 我希望頂到10度左右
- 香港最多人著個件係咪beta sl

1. 保暖你當冇啦,佢只係純擋風擋雨,10度應該難啲,畢竟件褸其實好薄
2. SL冇記錯係最平嘅gore-tex系列,所以應該係最易撞嘅,就我所見,我身邊好多人着黑色beta sl

如果要一件有少少保暖功能, 咁要買邊一件?
有兩條低能問題
- beta sl 有無少少保暖功能? 我希望頂到10度左右

1. 保暖你當冇啦,佢只係純擋風擋雨,10度應該難啲,畢竟件褸其實好薄
2. SL冇記錯係最平嘅gore-tex系列,所以應該係最易撞嘅,就我所見,我身邊好多人着黑色beta sl

如果對防水冇咁執着就gamma mx,佢都有一定防水能力,不過就冇gore-tex咁堅,但gamma mx就厚身啲,保暖啲
有兩條低能問題

如果對防水冇咁執着就gamma mx,佢都有一定防水能力,不過就冇gore-tex咁堅,但gamma mx就厚身啲,保暖啲

太柒, 不了
我serach 左google , Arcteryx Men's Alpha SV Jacket 好似最接近我想要, 但見到個價 , 都係give up
有兩條低能問題

太柒, 不了
我serach 左google , Arcteryx Men's Alpha SV Jacket 好似最接近我想要, 但見到個價 , 都係give up

SV係成個牌子最高級嘅系列,點會平
印象中佢滑雪外套內膽有層抓絨,想比起其他shell嘅保暖能力會好啲嘅

男裝得番xxL

諗左一晚,冇左黑S
岩岩諗左陣,得番XXL
有兩條低能問題

Arcteryx 唔出一雞2味既衫 ... 全部都係講layering , 即係入面再著
就算有都唔係10度著到果D

如果好追求一雞2味..要買番 north face , columbia 果D先有

軍隊都係分 Layer
L1 至 L7, 由底衫去到最外層厚棉咁上下
有兩條低能問題

Arcteryx 唔出一雞2味既衫 ... 全部都係講layering , 即係入面再著

如果好追求一雞2味..要買番 north face , columbia 果D先有

軍隊都係分 Layer
L1 至 L7, 由底衫去到最外層厚棉咁上下

唔該哂兩位, 長知識了

哩啲天氣,又落雪又落雨

一件gamma mx,入面加件u 記衛衣,一件長tee,一件短tee,己經夠頂,真係正
想問係咪有枝野保養用既液體噴落表面到?
有冇巴打可以分享下/邊到有得買?淨係得永高行?

哩啲天氣,又落雪又落雨

一件gamma mx,入面加件u 記衛衣,一件長tee,一件短tee,己經夠頂,真係正

加拿大呢面未計windchill -36°C
我都係一件T一件us army issued fleece再一件gamma mx hoody就好暖
買咗leaf alpha之後就零度對上都係一件T就直接alpha
有兩條低能問題

諗起台灣合歡山果台單野...
有兩條低能問題

Super dry當正真係防水?
有兩條低能問題

係..
問題係有d人以為買goretex 貴野買返來就會暖...
大佬... goretex 只係一層防水但透氣度好d 嘅 coating 咋..
摸上手你唔會覺得暖吓化
有兩條低能問題

係..
問題係有d人以為買goretex 貴野買返來就會暖...
大佬... goretex 只係一層防水但透氣度好d 嘅 coating 咋..
摸上手你唔會覺得暖吓化

我聽過有人屌買幾千銀件gore-tex唔暖,我喺隔離焗晒蟹
Gamma 應該最岩香港著
巴打們點睇 beta LT hybrid rain jacket

小弟第一件arcterxy想入呢件

想係香港露營時/去日本時著
巴打們點睇 beta LT hybrid rain jacket

小弟第一件arcterxy想入呢件

想係香港露營時/去日本時著

補圖
我最鐘意既 Zeta LT 有 review
擁有超過5件 Arcteryx jacket 既我 最最最鐘意就係呢件

https://backpackers.com/recommended-gear/rain-jackets/arcteryx-zeta-lt/?utm_source=rain_jackets&utm_medium=facebook&utm_campaign=gear_recommendation&utm_content=arcteryx_zeta_lt

巴打係香港?zeta LT會唔會係香港好難用到?

諗緊 beta LT hybrid rain jacket 定 zeta LT
我最鐘意既 Zeta LT 有 review
擁有超過5件 Arcteryx jacket 既我 最最最鐘意就係呢件

https://backpackers.com/recommended-gear/rain-jackets/arcteryx-zeta-lt/?utm_source=rain_jackets&utm_medium=facebook&utm_campaign=gear_recommendation&utm_content=arcteryx_zeta_lt

巴打係香港?zeta LT會唔會係香港好難用到?

諗緊 beta LT hybrid rain jacket 定 zeta LT

其實我覺得香港除咗冬天,落大雨其他時候都較難着呢類褸
因為香港氣候濕熱為多,着呢類褸相對焗身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞