[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (2)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
日本牌子
日牛
張相係借刀
早排喺日本買咗一條,好似買得太fit同改得太短
想買多條跟返佢個玩法keep住洗同乾衣

香港無人玩resolute?
買咗條710覺得唔錯
闊啲有711
下條諗住resolute 巴打邊度入
張相係借刀

著緊 710

買咗條710覺得唔錯
闊啲有711
張相係借刀

Resolute 好多 inseam 俾你揀,正路唔洗改
原裝褲腳 roping 勁靚
我知呀
嗰次喺日本大安旨意心諗一定齊,最後一日先去買,點知無我想要個inseam
而家諗住喺淘寶買過條

買咗條710覺得唔錯
闊啲有711
張相係借刀

我知呀
嗰次喺日本大安旨意心諗一定齊,最後一日先去買,點知無我想要個inseam
而家諗住喺淘寶買過條

我之前響樂天訂
淘寶個價抵 d ?
最平1350人仔,有啲可以換碼1400-1500
應該差唔多

ching有無落機洗?
想知rinse會唔會再縮

買咗條710覺得唔錯
闊啲有711
張相係借刀

我知呀
而家諗住喺淘寶買過條

我之前響樂天訂
淘寶個價抵 d ?
最平1350人仔,有啲可以換碼1400-1500
應該差唔多

ching有無落機洗?
想知rinse會唔會再縮

有呀,就咁掟入洗衣機洗
唔係好覺有再縮
洗完緊少少好正常,著一陣就會鬆返
老老實實我187高得66kg
竹杆身材著闊牛會唔會好肉酸
點答到你,點解唔自已試下效果先再問
btw workware 個條睇落似係羅白腳cutting 黎,唔係直腳闊牛,所以不如自已試下效果先啦
想問下bedale (not SL) sizing, 見有d外國用家話170cm 70kg著30 有slim fit效果,係咪真係relax fit得咁緊要
想問下bedale (not SL) sizing, 見有d外國用家話170cm 70kg著30 有slim fit效果,係咪真係relax fit得咁緊要

的確係幾緊要 。

我西裝著40, Bedale 著34, 入面仲著到件西裝。

Bedale non SL, 著細兩個碼會relax fit, 細三個碼會perfect fit, 細四個碼會slim fit .... (無肥腩計)
今日上左nw改褲 老闆好快手,即場幫我改左條桃太郎
新手買左件牛仔褸
著左覺得袖有D長
想改, 有內綿膽出面改衫改唔改到
岩岩收到網友secret santa 禮物,其中一樣係綠色USA genuine government issue wool Jeep cap 可以點襯
岩岩收到網友secret santa 禮物,其中一樣係綠色USA genuine government issue wool Jeep cap 可以點襯

咩色先?
頂野係綠色

咩色先?
頂野係綠色

er......... 好難攪,我棄權
軍綠色其實我覺得無咩問題

咩色先?
頂野係綠色

er......... 好難攪,我棄權
軍綠色其實我覺得無咩問題

hahahah 各人喜好啦

好耐冇著orgueil eral55
都唔關咩色事,beanie 都好啲,但依頂jeep cap 我真係唔知點襯
襯返軍事風
有冇其他style 襯到?自己唔行軍事風,通者都係double denim ,一係就duck chore coat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞