[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (2)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
今日去完台北Barbour boutique, 舖頭ok 大,款都好多,但價錢極其瘋狂。 Bedale 售$16,000 台幣。

我自己覺得如果巴打中barbour 毒,解毒一定係英版Bedale. 你無bedale 總係止唔到咳。
其實都真係睇緊Bedale
今日等食飯行過,一時大意買左嚟件。

LVC 1880 Triple Pleat Blouse (Unwashed)

今日去完台北Barbour boutique, 舖頭ok 大,款都好多,但價錢極其瘋狂。 Bedale 售$16,000 台幣。

我自己覺得如果巴打中barbour 毒,解毒一定係英版Bedale. 你無bedale 總係止唔到咳。
其實都真係睇緊Bedale

應該著到喎
navy會細件d
真係而家先知 buzz都係咁
有有原因嫁?
Buzz Rickson 係羊駝毛+羊毛 會有咭肉
Real Mccoys 100%純羊駝毛 復刻度高
Toys Mccoys 100%純羊駝毛 多玩味,好多公仔
Freewheeler 100%純羊駝毛 比較修身,價錢都好貴

藍色(40s)個cut較細,如啡色(50s)著S,藍色就要著M,另外藍色個袖位比啡色長啲。

最好都係親自試啱過尺寸先買。

巴打台北買?好靚!

LVC 1880 Triple Pleat Blouse (Unwashed)

巴打台北買?好靚!

有冇detail 睇下

巴打台北買?好靚!

有冇detail 睇下

其實件野好簡單

9 Oz cone demin, 前面有三摺,後面兩摺,前面有兩個大袋,後面有leather tag.

呢件我覺得幾靚,不過洗完個袖勁縮

巴打台北買?好靚!

有冇detail 睇下

其實件野好簡單

9 Oz cone demin, 前面有三摺,後面兩摺,前面有兩個大袋,後面有leather tag.

呢件我覺得幾靚,不過洗完個袖勁縮

我打算唔洗住, 同件野真心有d貴。
以咁既磅數同細節的確貴
而家既LVC賣咁既價錢都只因為佢係Levi’s
巴打好清楚

巴打台北買?好靚!

巴打咁都知?
我見你話去左台北Barbour
有冇人講下fast fashion d denim jacket 同呢到講嘅有咩分別,劣係邊
俾呢個POST毒到
買左FILSON個Briefcase,同岩岩MR.Porter 減價買左件VEST

[img][/img]

第一次買佢,希望岩使~
今日上take5先發覺冇去過呢間新鋪
俾呢個POST毒到
買左FILSON個Briefcase,同岩岩MR.Porter 減價買左件VEST

[img][/img]

第一次買佢,希望岩使~

happy shopping .... 件vest 好正呀。

briefcase 除重少少外,幾乎完美。 我日日返工就係用佢。
應該著到喎
navy會細件d
真係而家先知 buzz都係咁
有有原因嫁?
Buzz Rickson 係羊駝毛+羊毛 會有咭肉
Real Mccoys 100%純羊駝毛 復刻度高
Toys Mccoys 100%純羊駝毛 多玩味,好多公仔
Freewheeler 100%純羊駝毛 比較修身,價錢都好貴

藍色(40s)個cut較細,如啡色(50s)著S,藍色就要著M,另外藍色個袖位比啡色長啲。

最好都係親自試啱過尺寸先買。
巴打好清楚

Toys Mccoys 好似都係50%羊駝+50%羊毛
有冇人講下fast fashion d denim jacket 同呢到講嘅有咩分別,劣係邊

其實fast fashion 係有自己定位同價值,無話劣唔劣。 一件U 記type II jacket 收果個價錢一d 唔劣。
今次台北行除左上面件LVC, 仲入手左嚟條豬豬。 Indigo Dyed Sashiko pants.

我第一件Sashiko 嘅野,著上身好軟好舒服。 其望會有幾好嘅色落。

另都入左嚟條Adjustable Costume 嘅indigo dyed 嘅scarf.

同場加映嚟頂New York Hat, 100% Linen, 有別於一般嘅canvas or denim, 涼好多。

咁我買ues同uniqlo 有咩分別

其實fast fashion 係有自己定位同價值,無話劣唔劣。 一件U 記type II jacket 收果個價錢一d 唔劣。
咁我買ues同uniqlo 有咩分別

產地,布料,磅數,車線,染色,五金等等 全部都可以唔同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞