[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (2)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
操過 Nudie,麻麻地鍾意色落個效果,不過 cutting 係幾好嘅

巴打有無類似nudie cutting既件推介

我條 Nudie 都唔係窄 cut,直腳款黎
日牛做復刻好少會做到咁窄
上面巴打講豬仔 107 已經算好窄

好鍾意桃太郎果兩橫
但嫌佢唔夠窄

巴打你好瘦? 0705SP 已經好窄,我著唔到

腳幼

早兩個月入左桃太郎 10週年 0305TN

桃太郎基本上係唔會錯。

有無師兄知 邊到有呢隻紋既褲買,除了pointer,因為要訂 ,如香港有鋪頭買都ok
想問下
RRL once-washed牛 色落係咪好慢?

有無師兄知 邊到有呢隻紋既褲買,除了pointer,因為要訂 ,如香港有鋪頭買都ok

Lee

有無巴打有呢件carharrtt chore coat

Post 1 好似有巴打post 過。
二手皮褸d皮硬晒要點打理?
上網見d人話用蠟,有d又話用馬油
好confused

等我試下答你,如果有錯,請巴打包涵

如果係皮乾而變硬係應該用上咗馬油先,補充番啲油份,蠟嘅作用係用嚟提供光澤,補色同防水用。

所以係上咗馬油先。記著,所有皮件都要好好保養

我有件全新黑色 唔岩size 有無興?
想問下
RRL once-washed牛 色落係咪好慢?

我都想買條RRL unwash, Hk店收左皮無得試

我有

Lee

香港門市都冇

38就好

38就好

件storm rider好型

可惜件storm rider唔岩size

38就好

其實豬仔件stormrider 我覺得偏短身 我其他牛仔褸都係著38, 但係黎件要買40
好confused

如果係皮乾而變硬係應該用上咗馬油先,補充番啲油份,蠟嘅作用係用嚟提供光澤,補色同防水用。

唔該晒巴打

38就好

其實豬仔件stormrider 我覺得偏短身 我其他牛仔褸都係著38, 但係黎件要買40

38扣唔到,可能個肚大,40就一定大過頭著得唔好睇
好confused

唔該晒巴打

mustang paste係咪T5有得賣?
咁仲有冇其他地方有?
好confused

唔該晒巴打

咁仲有冇其他地方有?

我用貂油都好ok .... 各大整鞋舖有得賣。

好confused

唔該晒巴打

咁仲有冇其他地方有?

我用貂油都好ok .... 各大整鞋舖有得賣。

馬油主要係方便,上完吸得快,唔洗等咁耐。無紅盒Columbus 咁痴。
btw, 有無巴打試過濕洗有羊駝毛嘅n-1? 效果點?

我無試過,不過香討嗰邊有巴打試過, 可以參考一下

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24370051&extra=&page=51

多謝巴拉俾link... 睇完之後決心水洗算。

而家洗完啦,一切正常,仲多左d used 味。

打算買條牛黎操 想問問TCB 50's 60's 買唔買得過
打算買條牛黎操 想問問TCB 50's 60's 買唔買得過

生鏽的

生鏽的

話時話真係,OW牛褸訂返黎真係有生鏽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞