[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (2)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
我有workware既n-1 可以講下佢
買左又唔係話好dum春 最多著殘左買件好d
咁有咩唔好呢
1.面布用斜布 唔係jungle cloth
2.usn印字無美感
3.細節位hea做 eg拉鍊帶 腰位調節帶
但整體件褸係好暖 外型都好睇
主要睇你追唔追復刻程度

其實我都係入門想玩下先 因為識人有VVIP 先想買左先
遲下去日本都想尋下寶 睇下有無咩正野

等佢做sale啦,就算而家VVIP都係極唔抵

WORKWARE即係淘寶野自己釘個牌, 唔SALE唔抵買

其實淘寶野就算sale 都唔洗買。

好多人話支持本地品牌,well... 我對本地品牌唔係咁理解。 一個香港嘅brand, 賣淘寶嘅貨,咁有幾本地呀?

有d workshops (台灣,日本等) 人地真係當地design, 當地production .. 咁先叫本土野。

ok, 你會話香港環境唔同,做唔到,唔靠支那根本無得做。咁ok呀,不過你唔好sell 本土囉。 that’s it

其實有冇d比較好d 既香港品牌,定係得日本既手工藝先做到?

我係樂天見到一個品牌叫HOUSTON,唔知呢間日製既得唔得?

睇d design好似幾新派, 不過呢度大部份巴打鐘意Vintage d, 可能未必啱
不過佢話日本自家設廠生產 想知質素同價位點
我有workware既n-1 可以講下佢
買左又唔係話好dum春 最多著殘左買件好d
咁有咩唔好呢
1.面布用斜布 唔係jungle cloth
2.usn印字無美感
3.細節位hea做 eg拉鍊帶 腰位調節帶
但整體件褸係好暖 外型都好睇
主要睇你追唔追復刻程度

好多人話支持本地品牌,well... 我對本地品牌唔係咁理解。 一個香港嘅brand, 賣淘寶嘅貨,咁有幾本地呀?

有d workshops (台灣,日本等) 人地真係當地design, 當地production .. 咁先叫本土野。

ok, 你會話香港環境唔同,做唔到,唔靠支那根本無得做。咁ok呀,不過你唔好sell 本土囉。 that’s it

我係樂天見到一個品牌叫HOUSTON,唔知呢間日製既得唔得?

睇d design好似幾新派, 不過呢度大部份巴打鐘意Vintage d, 可能未必啱

日製好似好吸引,雖然睇落去唔係d特別靚,但呢個價位新手買唔買得過?

日製好似好吸引,雖然睇落去唔係d特別靚,但呢個價位新手買唔買得過?

我覺得可以當Houston 係日本被alpha
入門試下都ok既 不過想放返出去就好難

我條 Nudie 都唔係窄 cut,直腳款黎
日牛做復刻好少會做到咁窄
上面巴打講豬仔 107 已經算好窄

好鍾意桃太郎果兩橫
但嫌佢唔夠窄

巴打你好瘦? 0705SP 已經好窄,我著唔到

腳幼

早兩個月入左桃太郎 10週年 0305TN

巴打幾錢同邊到入0305TN

10週年版好靚
不過好貴唔捨得

上網睇左相好好J
幾錢到

如果係bedale 應該要34 lu ...

Duke係咪carry唔到? 我係Selfridges 睇最細都係S

唔係呀,Duke 係Barbour international.. 係短身slim fit, S 大約係34 再細少少. 如果巴打130磅,S 嘅Duke 會啱。

正呀

巴打快d 入手啦,冬天好快過。

岩岩係日本試左件Bedale sl 36好岩身
但係睇完巴打講英版先有果陣Barbour 味,所以都係想買番件英版
想問下香港係唔係得尖沙咀house先有得賣英版?
仲有如果我sl著36fit身,咁我英版係唔係36都會岩size?

SL 同英版個版型係唔一樣。我估SL 36 大約係英版34. House 入左好多barbour. 但價錢就....... 最抵都係係Selfridges 買。

睇過晒Selfridges 同asos都冇得賣
End clothing 同truck都有Bedale classic 但係最細得36
想買晒34同36番黎試都唔得

countryattire 齊碼
想知平時大家係邊到睇點襯衫

正呀

巴打快d 入手啦,冬天好快過。

岩岩係日本試左件Bedale sl 36好岩身
但係睇完巴打講英版先有果陣Barbour 味,所以都係想買番件英版
想問下香港係唔係得尖沙咀house先有得賣英版?
仲有如果我sl著36fit身,咁我英版係唔係36都會岩size?

SL 同英版個版型係唔一樣。我估SL 36 大約係英版34. House 入左好多barbour. 但價錢就....... 最抵都係係Selfridges 買。

睇過晒Selfridges 同asos都冇得賣
End clothing 同truck都有Bedale classic 但係最細得36
想買晒34同36番黎試都唔得

countryattire 齊碼

間間都無38 :(

巴打好高大? 38 好大件
有件上年買buzzricksons N1 36有冇吧打有興趣

巴打有無類似nudie cutting既件推介

好鍾意桃太郎果兩橫
但嫌佢唔夠窄

腳幼

2200蚊係間奧地利網買 唔知仲有冇貨
有件上年買buzzricksons N1 36有冇吧打有興趣

有無圖睇下

即係買得過

入啦,入啦

已經用緊依個,買左怕功能重覆左

Slow? 好靚呀。

係有少少重複。考唔考慮field bag ?

昨晚去鑽石山買左依個

正呀,嚟個咪係field bag 囉。。

我得172,個袋未軟,好鬼大個

我有個單扣覺得細

入啦,入啦

Slow? 好靚呀。

昨晚去鑽石山買左依個

我有個單扣覺得細

本身都想買你果個
不這我有個差唔多size既皮袋所謂冇買
Warehouse Type1 色落分享 轉自warehouse ig

Warehouse Type1 色落分享 轉自warehouse ig

我下一件既牛仔褸

好靚。

入啦,入啦

Slow? 好靚呀。

昨晚去鑽石山買左依個

我有個單扣覺得細

1月尾去osaka,諗住去行下美國村果邊,
想問下果邊有冇n-1果d賣

take5件FELIX CAT n1賣到7600幾
好驚忍唔住手,走左去take5買
好正

Slow? 好靚呀。

昨晚去鑽石山買左依個

我有個單扣覺得細

本身都想買你果個
不這我有個差唔多size既皮袋所謂冇買

我之前用original briefcase, 不過太重, 放左, 依家轉用70324

好鍾意桃太郎果兩橫
但嫌佢唔夠窄

腳幼

揾揾先

去大阪既行過去 橙街個邊去village望下

去大阪既行過去 橙街個邊去village望下

有pherrows buzz 同 toys mccoy

好鍾意桃太郎果兩橫
但嫌佢唔夠窄

腳幼

揾揾先

巴打如果著開30腰既佢仲有條32碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞