黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike
base layer 邊隻抵?
0度用

0度都唔係靠base layer架啦
去MK 鐘sir 果到執件2百幾蚊算數啦

其實鐘sir 即係邊間鋪頭

鍾健民

等得得新年前後sale
我買不死鳥AR都係4000
不過無overland咁多色
遲下唸住渣電單車用應該買
arcteryx-beta-lt-hybrid-jacket定樓上巴打個款atom lt hoody?
想防風防水

要both, 冬天atom lt 透氣好寒

我諗真係好多人無著過Atom Lt 諗住好頂得冷. Atom LT 係2側係入到風, 有風係直入身體....我自己個人recommend 著到15度到就要加冷衫, 係真係透入黎....寒架

thx 巴,樓主.
係網上搵多數只見到beta lt,同beta lt hybrid係咪一樣?
arcteryx-beta-lt-hybrid-jacket定樓上巴打個款atom lt hoody?
想防風防水

我諗真係好多人無著過Atom Lt 諗住好頂得冷. Atom LT 係2側係入到風, 有風係直入身體....我自己個人recommend 著到15度到就要加冷衫, 係真係透入黎....寒架

thx 巴,樓主.
係網上搵多數只見到beta lt,同beta lt hybrid係咪一樣?

官方回覆

而家係唔係無晒Beta SL 細碼30%左右off
前2日唔係香港未有時間試size
base layer 邊隻抵?
0度用

0度都唔係靠base layer架啦
去MK 鐘sir 果到執件2百幾蚊算數啦

其實鐘sir 即係邊間鋪頭

鍾健民

等得得新年前後sale
我買不死鳥AR都係4000
不過無overland咁多色

鐘sir間鋪得好少色揀,同size成日斷
岩岩試完atom LT, 都係細碼著得自在d , 反正我都係恤衫+件LT 返工
178cm 70kg
moosejaw 有多50% reward dollar
岩岩試完atom LT, 都係細碼著得自在d , 反正我都係恤衫+件LT 返工
178cm 70kg

呢件野會變都市傳說, 由16x cm , 62kg, 到 178cm, 70kg 都係著到S size
178cm 70kg

呢件野會變都市傳說, 由16x cm , 62kg, 到 178cm, 70kg 都係著到S size

我諗係睇你鐘意咩
我唔鐘意太鬆身,同埋如果凍既出面會加shell jacket
想防風防水

咁嘅design係為咗ventilation(會唔會太多) ? 定係預d人要郁動多?
想防風防水

咁嘅design係為咗ventilation(會唔會太多) ? 定係預d人要郁動多?

design 本來預你當內膽著, 所以2側有通風位. 亦所以我講話件野頂到15度左右, 就係因為呢個通風位, 15度有風既話吹過黎係爽死
想防風防水

thx 巴,樓主.

官方回覆

但係官網都搵唔到 beta lt hybrid ,巴打知唔知邊到會有賣
想防風防水

design 本來預你當內膽著, 所以2側有通風位. 亦所以我講話件野頂到15度左右, 就係因為呢個通風位, 15度有風既話吹過黎係爽死

咁就唔會好焗,諗起都爽yy
想防風防水

thx 巴,樓主.

官方回覆

但係官網都搵唔到 beta lt hybrid ,巴打知唔知邊到會有賣

無左Beta LT hybrid, 轉左Beta SL hybrid
想防風防水

http://knoxyang.blogspot.hk/2017/11/arcteryx-cerium.html?m=1岩岩有人介紹
想防風防水

我都係買嚟揸26

有錢梗係hybrid la

實情我味考到牌 唔太清楚會唔會好凍,但又怕過左冬天著會太熱

過咗冬天仲著

過左冬天都會落雨嘛

正正經經上淘仔買雨褸啦屌
想問下有無人係Columbia us買過野?
碌邊張卡先碌到
Paypal都唔得
其實果D寫頂倒幾多度既主要都係睇個人體質, 根本不能作準, 有D人十八九度已經要薄羽绒加頸巾, 所以話件褸頂倒幾多度既真係好睇你自己本身怕唔怕凍, 再自己衡量下

想問下uniqlo嘅fleece保暖得唔得?
同r2 r3差得遠唔遠?
其實果D寫頂倒幾多度既主要都係睇個人體質, 根本不能作準, 有D人十八九度已經要薄羽绒加頸巾, 所以話件褸頂倒幾多度既真係好睇你自己本身怕唔怕凍, 再自己衡量下

係, 真係好睇個人體質. 不過我諗真係會洗成2000蚊買件褸既人, 大部份都係屬於怕冷既人. 唔怕冷既人我估佢地求其Uniqlo 幾舊水羽絨都夠佢地用. 識朋友係香港係完全唔會著羽絨.

係, 真係好睇個人體質. 不過我諗真係會洗成2000蚊買件褸既人, 大部份都係屬於怕冷既人. 唔怕冷既人我估佢地求其Uniqlo 幾舊水羽絨都夠佢地用. 識朋友係香港係完全唔會著羽絨.

我都係唔怕凍既人, 呢家香港十五六度我都係著件短袖既人, 連風褸都唔會拎

一件 Alpha SL 已經可以走天涯
https://www.columbia.com/boys-whirlibird-interchange-jacket-1680271.html?dwvar_1680271_variationColor=464&cgid=black-friday-doorbusters
呢件頂唔頂到一月去日本 天氣 或者行山

你呢d 唔係羽絨, 係滑雪褸, 預你係keep 住好大量既運動量着. 你要買一月日本 (東京/大阪) 天氣既褸既話

Atom AR
Nuclei AR
Kappa Hoody

平d 既就第2 d 牌子

Rab Photon X https://rab.equipment/uk/photon-x-jacket-26

Patagonia Hyper Puff Hoody http://www.patagonia.com/product/mens-hyper-puff-hoody/84390.html

Montbell Flat Iron Parka https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101509

如果呢件呢?
https://www.columbia.com/boys-bugaboo-interchange-jacket-1562071.html

你如果必須要買Columbia 的話, 睇呢個category. 你一路睇錯區.

https://www.columbia.com/mens-jackets-insulated-coats/#prefn1=activity&prefv1=Winter%7CSki%20%2F%20Snowboard

你要見到佢裡面寫住有幾多gram 既 保暖羽絨 (Insulation), 個d 先會暖.

2月都去日本(福岡), 見巴打咁講,係咪其實買件羽絨好過3合1 for 冬天去日本旅行?
如果MONTBELL呢件夠唔夠暖, 見佢又有wind stopper功能
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101501
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞