黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike
Campsaver比人cut左2次單

用兩間集運都被CUT

之前用L字頭個間成功喎

所以我琴日特登去門市試 著厚少少衫應該ok 好彩

門市試M定L?

試晒亞洲M size 同 美國m size
亞洲你入面有著衫就好貼身
美國就長啲 少少鬆 但整體都ok
本身我手長 著美國size係胸位冇咁闊 所以少少鬆

門市有亞洲同美國SIZE試架咩?

問咗個sales話有 咁就試咗求安心

原來係咁,下次去試下先,仲諗住你唔岩SIZE同你收
BTW,巴打用邊間集運?

us direct
而家都仲減緊價喎 仲可以買
Campsaver比人cut左2次單

用兩間集運都被CUT

之前用L字頭個間成功喎

係啊係收得皮

我都買過幾次,都係用l字頭個間

門市試M定L?

us direct

USD224.24, 你都係呢個價?
https://www.amazon.com/Columbia-Mens-Wild-Interchange-Jacket/dp/B01N2HPMIJ/ref=pd_lpo_sbs_468_t_0?_encoding=UTF8&refRID=TGEXB0F47W5J8V8BN28E&th=1&psc=1

門市試M定L?

us direct

USD224.24, 你都係呢個價?
https://www.amazon.com/Columbia-Mens-Wild-Interchange-Jacket/dp/B01N2HPMIJ/ref=pd_lpo_sbs_468_t_0?_encoding=UTF8&refRID=TGEXB0F47W5J8V8BN28E&th=1&psc=1

好似係呀
Nuclie AR 收到係手

Atom LT 係Trim fitting, 我著Atom LT 既medium size 係fit 晒, 着Large 係仍現啱身, 係可以當外套着, 裡面著到冷衫. 咁所以我買Nuclei AR 係揀Medium size. 因為Nuclei 係Regular fitting.

件Medium size 我係啱size, 不過唔係我預期既fit 晒, 佢略大左d d . 不過就唔係好覺眼. 裡面夠位係着得落有帽bathing ape 個d 款d厚 笠衫. 我唔知small size 係有幾大件, 不過我着 Kappa hoody 係M size, 我都幾surprise 呢件fitting 略大於Kappa.
我仲等緊集運寄返香港

Atom LT 係Trim fitting, 我著Atom LT 既medium size 係fit 晒, 着Large 係仍現啱身, 係可以當外套着, 裡面著到冷衫. 咁所以我買Nuclei AR 係揀Medium size. 因為Nuclei 係Regular fitting.

件Medium size 我係啱size, 不過唔係我預期既fit 晒, 佢略大左d d . 不過就唔係好覺眼. 裡面夠位係着得落有帽bathing ape 個d 款d厚 笠衫. 我唔知small size 係有幾大件, 不過我着 Kappa hoody 係M size, 我都幾surprise 呢件fitting 略大於Kappa.

呢件都幾正 防水嗎?

呢件都幾正 防水嗎?

面有Windstopper. 100%防風, 另外有冼水功能. 企15分鐘係雨應該無大問題. 長過就難講.

而且件野明顯暖過Atom LT 好多.

呢件都幾正 防水嗎?

面有Windstopper. 100%防風, 另外有冼水功能. 企15分鐘係雨應該無大問題. 長過就難講.

而且件野明顯暖過Atom LT 好多.

個價都唔同啦
醒覺得太慢...
依家度度beta sl hy 都$299, 重有邊度有得平呀

呢個價同搵鐘sir 差唔多

醒覺得太慢...
依家度度beta sl hy 都$299, 重有邊度有得平呀

醒覺得太慢...

無7折呀

有7折WO...我睇左件ALPHA SL, 有30% OFF
醒覺得太慢...

無7折呀

有7折WO...我睇左件ALPHA SL, 有30% OFF

但beta sl hybrid 好似無

我今日再試真左 Atom LT 既M size, Atom LT 既L size, Kappa Hoody 既M size, Atom AR 既 M size, 同 Nuclei AR 既M size. 當然我係落左舖頭試某d size. 我唔係有齊上面咁多件既size.

買Arcteryx 之前, 我嚴重地建議, 可以既話係香港試番同model 啱唔啱身. 無同model 既你係必須要check 你想買個款既外套係屬於 Trim Fitting 定係 Regular Fitting. 我可以以親身感受話你地聽佢地個fitting 係完全唔一樣. 香港無同model 既就搵同fitting 既黎試. 俾如你想買個件係Regular fitting 既就係香港搵番第2個model 而又係regular fitting 既黎試.

我上面試身既唔同model 同size. Atom AR 既M 係約莫似Atom LT 既L. Nuclei AR M size 既空間感係一定大件過Atom AR 既M size. Kappa Hoody M 既空間感係略小於Nuclei AR 既 M size. Atom LT 既 M size 我着係裡面着件恤衫就無乜位. 件Nuclei AR 既M size 裡面我係可以着件厚身連帽既笠衫, 非常有空間感.

所以, 一件既M size 係絕對唔會等於另一個model 既 M size. 可以既話, 試左先買.
mont bell啲shell好暖下
8度都係t加褸

邊款 ?
同埋香港邊度有多啲款試?
8度都係t加褸

邊款 ?

8度都係t加褸

邊款 ?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞