黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike
其實人造羽絨(Primaloft/Coreloft)呢啲係咪唔好摺太多
之前見過啲post話摺得多啲fibres易斷,保暖能力會大跌

我普通著, 塞落背囊之類咁粗用左2個凍天, 零問題
arc'teryx thorium ar同atom ar邊件好d

你既問題其實係真羽絨定人做羽絨好.
有無巴打知 montbell 上網買依家仲有無邊間做緊折?
arc'teryx thorium ar同atom ar邊件好d

Thorium ar輕啲,可壓縮但洗麻煩。atom重啲,褶起大舊,但洗容易

其實係咪一樣暖,我見d料既單位唔同比較唔到

係咪一樣暖
潮偉巴打你之前提到,你有次去首爾要戴埋耳笠同手套先掂,想問下你有冇戴埋帽? 同埋耳笠手套果啲要求高唔高? Thanks

刀割咁, 韓國既12月. 我無帶帽, 不過耳笠係Columbia 既, 唔係街邊貨啦. 手套要d 真係預你滑雪個d. 你唔係當地人你帶隻薄既手套去實出事. 唔好諗住搵對濕勾手套, 凍到隻手無反應

鞋係咪都係波鞋? 有冇話著對厚啲既襪咁
潮偉巴打你之前提到,你有次去首爾要戴埋耳笠同手套先掂,想問下你有冇戴埋帽? 同埋耳笠手套果啲要求高唔高? Thanks

刀割咁, 韓國既12月. 我無帶帽, 不過耳笠係Columbia 既, 唔係街邊貨啦. 手套要d 真係預你滑雪個d. 你唔係當地人你帶隻薄既手套去實出事. 唔好諗住搵對濕勾手套, 凍到隻手無反應

波鞋無問題

係咪一樣暖

真羽絨一定暖dd, 同等重量下. 不過一濕就唔會暖. 人做羽絨同等重量下約九成真羽絨既暖度, 不過防水

係咪一樣暖

真羽絨一定暖dd, 同等重量下. 不過一濕就唔會暖. 人做羽絨同等重量下約九成真羽絨既暖度, 不過防水

波鞋無問題

你有冇Fleece推介
行過overlander同columbia,columbia做緊特價頗平(三百幾四百幾都有),但係唔知可唔可靠,又睇過Montbell既fleece。同埋想問200針既fleece再加羽絨會唔會臃腫?

波鞋無問題

你有冇Fleece推介
行過overlander同columbia,columbia做緊特價頗平(三百幾四百幾都有),但係唔知可唔可靠,又睇過Montbell既fleece。同埋想問200針既fleece再加羽絨會唔會臃腫?

我唔著fleece, 幫你唔到. 我去到北海道負5度都係columbia保暖內衣, 普通去街笠衫, kappa hoody....

波鞋無問題

你有冇Fleece推介

我唔著fleece, 幫你唔到. 我去到北海道負5度都係columbia保暖內衣, 普通去街笠衫, kappa hoody....

總共三個layer? 潮偉巴打你體質算唔算耐寒?
其實一件heatech 一件唔太厚既hoodie 加Columbia Fleece 同3 in 1 ($2999)個件夠唔夠頂芬蘭? 小弟稔住咁樣去個邊讀書
如果要買 應該要再買咩? 感謝

Helsinki都唔叫太涷
好似0下幾度
有down都ok
不過冬天去lapland就唔得
-20--40度

咁要去Lapland 要著多邊件

http://justinworld.pixnet.net/blog/post/38995243-%E9%9B%B6%E4%B8%8B-30-%E5%BA%A6%EF%BC%8C%E6%A5%B5%E5%9C%B0%E7%A9%BF%E8%91%97%E7%B6%93%E9%A9%97%E5%88%86%E4%BA%AB%EF%BC%81
其實一件heatech 一件唔太厚既hoodie 加Columbia Fleece 同3 in 1 ($2999)個件夠唔夠頂芬蘭? 小弟稔住咁樣去個邊讀書

好似0下幾度
有down都ok
-20--40度

http://justinworld.pixnet.net/blog/post/38995243-%E9%9B%B6%E4%B8%8B-30-%E5%BA%A6%EF%BC%8C%E6%A5%B5%E5%9C%B0%E7%A9%BF%E8%91%97%E7%B6%93%E9%A9%97%E5%88%86%E4%BA%AB%EF%BC%81

如果你12-2月睇極光
Gore-Tex -Shell真係唔慳得
因為附近極空曠無高樓大廈
晚晚都好似10號風球咁
最凍成-2X度
就咁著down根本無用

好似0下幾度
有down都ok
-20--40度

如果你12-2月睇極光
最凍成-2X-度
Gore-Tex -Shell真係唔慳得
因為附近極空曠無高樓大廈
晚晚都好似10號風球咁
就咁著down根本無用

heatech廢架
我係helsinki都覺涷
買件oldo x-warm(上加下)最穩陣
我自己odlo+down+Gore-Tex
不過你1-2月去lapland最好加埋fleece

召喚潮偉巴打

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Black frday 個陣...真係1600蚊有找...

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

過咗都冇計,睇下邊度有平少少或者香港買

搭單問埋,kappa hoody 幾錢為之抵入

我有件M SIZE 橙色, 琴日收貨, 係MOUNTAIN STEALS 買,試完覺得大件左DD...巴打有冇性趣接收 我買番黎$1850左右

巴打賣左未?

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

我有件M SIZE 橙色, 琴日收貨, 係MOUNTAIN STEALS 買,試完覺得大件左DD...巴打有冇性趣接收 我買番黎$1850左右

巴打賣左未?

未賣,不過早兩日開始著左la
想問下1用去大阪 想買件羽絨 budget1千內既有咩好推介
想問下1月去大阪 想買件羽絨 budget1千內既有咩好推介

波鞋無問題

你有冇Fleece推介

總共三個layer? 潮偉巴打你體質算唔算耐寒?

我怕冷. kappa 好暖架.....仲要100% 防風

巴打賣左未?

仲想買添

巴打賣左未?

仲想買添

有平堅買得過,要搵多件女裝比 另一1半 ,然後捐鬼左佢件$699 U 記
岩岩係Amazon 六折買左件Proton LT Hoody 黎緊下個月去日本著,好抵
日本北海道見到尼隻"超極暖( Heattech). 1990 yen 一件. 普通版990 yen

hk 有無呢隻超極暖版?

日本北海道見到尼隻"超極暖( Heattech). 1990 yen 一件. 普通版990 yen

hk 有無呢隻超極暖版?

有賣緊199, 而家做緊sale 好似 149 定 159
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞