黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike
粱潮偉巴打 想問
atom lt 你12度話夠, 但你入面t shirt計?
去鍾sir到買抵d定上網抵d?

自己行一轉喇,就算話比你知有,你都要去睇下仲有咩款咩色咩碼。

果間有冇賣xs?
[quote][quote][quote]如果2月頭去北海道 大約負10度-負20度

咁樣著夠唔夠?

內到外:
Uniqlo ultra warm > montbell fleece > Arc’teryx Proton LT > Arc’teryx Beta LT hybrid

打算塞多個暖包長期跟身

今次G9G

咁我應該換base layer定要換外面?

去北海道打算日日住溫泉酒店

有可能會抽一日去學滑雪

去完北海道(6-7日)後會去返東京(7-8日)濕平

望眾巴打教我著衫

換base layer的話有冇推薦咩牌子?因為唔太熟

換外套的話是咪得Kappa比較好?見潮偉巴推薦

主要都係行街同易除(因為室內經常有暖氣)為主

煩請巴打們打救我

base layer
smartwool 250
岩岩去完東京番黎

Atom LT入面最少著多兩三件衫 唔係根本唔夠暖
Atom Lt Hoody 黑色 m size 有冇人接手 買大左
圖?
東京幾多度? 香港著應該ok掛
東京日間就6-10度 夜晚就1-4度 香港朝早or夜晚著都ok
咁atom lt都幾啱香港著
粱潮偉巴打 想問

自己行一轉喇,就算話比你知有,你都要去睇下仲有咩款咩色咩碼。

果間有冇賣xs?

見到有
不過係display
岩岩去完東京番黎

Atom LT入面最少著多兩三件衫 唔係根本唔夠暖
東京幾多度? 香港著應該ok掛
東京日間就6-10度 夜晚就1-4度 香港朝早or夜晚著都ok
咁atom lt都幾啱香港著

香港18-15度 著ATOM LT 正啦
仆街今日20度。。。好熱
樓上幾個post 前有巴打着住去東京試左啦. 12月東京你着Atom LT 的話, 上面都講佢裡面要著2-3件野先頂得到.

我自己怕凍. Atom LT 15度以上, 係恤衫 only. 15 度以下係冷衫 + 恤衫..頂到12度到就一定要換件厚d 既褸.
有錢的話, 我都係recommend Kappa. 因為唔洗煩. 入屋就除, 出街着番. 我早幾日去北海道-5度, 都係columbia base layer + 普通去街笠衫 + kappa hoody + 頸巾 + 普通手套.
話說Proton LT 係同Atom LT 同水平. 上面有巴打試左東京12月着去, 裡面要著多2-3件衫先夠暖. 咁東京都係講緊3 至10 度. 正如之前講過, 唔好話Atom LT 唔得, 連Atom AR 都唔會夠. 你去北海道係肯定唔夠暖.

你換個combination 好似kappa hoody 會搵陣d. 帶埋件Proton LT 去, in case 凍可以着係Kappa 裡面.

base layer 上面有講過Aigle Base layer, North Face icebreaker, 我自己着Columbia base layer. 另外Mizuno 都得.

http://www.breaththermo.com/

-5度下既可以買Wool Heavy. 0 度以上買Middle 都夠.
唔知點解除左件羽絨之後,會有啲疑似羽毛喺身,但係睇返件羽絨又冇穿冇爛咁。
想問保暖底衫除咗smartwool 之外,仲有咩好介紹
粱潮偉巴打 想問
樓上幾個post 前有巴打着住去東京試左啦. 12月東京你着Atom LT 的話, 上面都講佢裡面要著2-3件野先頂得到.

我自己怕凍. Atom LT 15度以上, 係恤衫 only. 15 度以下係冷衫 + 恤衫..頂到12度到就一定要換件厚d 既褸.

咁鍾sir個價折完都可以?
會唔會唔太抵 如果同網上買黎講
ok! 唔該巴打
第一頁都有圖
賣幾錢?有冇tg
Sub zero 啲底衫同褲 得唔得 加埋kappa hoody 去負15度地方
Sub zero 啲底衫同褲 得唔得 加埋kappa hoody 去負15度地方

一般啦
你出面一定有down有jacket
除左件羽絨之後,件恤衫痴左十幾條羽毛,有冇巴打試過咁,係咪出左問題。

另外已經到左韓國,天氣冇早一排預測咁凍,咁我入面一件uniqlo底衫,一件恤衫,加件Montbell 800 fill羽絨,室內真係會出汗。
唔知係咪個背囊太重壓到件羽絨
室內就實要除褸......日本韓國都係咁, 暖氣勁. 新羽絨實會有d 羽毛......正常架.

你室外手同耳唔凍咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞