黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike

要買base layer 個啲??
同adidas 個啲緊身打底有咩分別

重點係風褸或者Shell jacket 係唔會點暖. 你要既係Insulated Jacket. 我唔知你要幾凍著.

普通既就Atom LT Hoody, Rab Xenon X Jacket.

厚d 既就 Atom AR Hoody, Rab Photon X Jacket.

Patagonia nano air 夠唔夠?

我唔知你有幾怕凍. 我講唔到你聽. 我自己着Atom LT Hoody 係down to 15 度, 就要裡面著冷衫. Nano Air 應該係比Atom LT 更輕身同薄.

Atom AR 係香港著係咪熱得濟?

我自己ok . given 我低過15度就覺得Atom LT 唔夠暖既話, 我14都以下着Atom AR 係絕對無問題.

但Nani air 保暖能力係咪同 atom 差唔多

atom LT 暖少少, nano air 好透氣, 好似係
我件arcteryx beta SL帽內近頸位啲膠邊爆曬線,除咗原廠(晨早唔見咗張單),請問邊度可以整得番?

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買
我件arcteryx beta SL帽內近頸位啲膠邊爆曬線,除咗原廠(晨早唔見咗張單),請問邊度可以整得番?

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

其實d windproof唔係就係要焗身咩?風透得過又點windproof

重點係風褸或者Shell jacket 係唔會點暖. 你要既係Insulated Jacket. 我唔知你要幾凍著.

普通既就Atom LT Hoody, Rab Xenon X Jacket.

厚d 既就 Atom AR Hoody, Rab Photon X Jacket.

我唔知你有幾怕凍. 我講唔到你聽. 我自己着Atom LT Hoody 係down to 15 度, 就要裡面著冷衫. Nano Air 應該係比Atom LT 更輕身同薄.

我自己ok . given 我低過15度就覺得Atom LT 唔夠暖既話, 我14都以下着Atom AR 係絕對無問題.

atom LT 暖少少, nano air 好透氣, 好似係

LT兩邊有d stretchable mesh之類,nano air就無,我覺得nano air會暖d喎,你都可以睇下各自有幾多克insulation material嘅

LT兩邊有d stretchable mesh之類,nano air就無,我覺得nano air會暖d喎,你都可以睇下各自有幾多克insulation material嘅

話說琴日去patagonia店睇過,有件類似迷彩print的幾靚仔。

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

巴打不如去鐘sir戒口望吓有冇碼先啦,有七折喎

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

巴打不如去鐘sir望吓有冇碼先啦,有七折喎

召喚潮偉巴打

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Black frday 個陣...真係1600蚊有找...

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

過咗都冇計,睇下邊度有平少少或者香港買

細碼, $200 USD, Atom LT

https://www.amazon.com/Arcteryx-Mens-Hoody-Basalt-Outerwear/dp/B0163RW6SM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1512882333&sr=8-1&keywords=atom%2Blt&th=1&psc=1

Citibank 10% off

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/promotion-amazon-codes.html

謝巴打,返去睇下先

巴打建議fit 身啲定鬆身啲?
今日去過overlander試過S同M, 我著住恤衫去試細碼就good fit. 中碼就鬆同長少少
如果細碼的話著住base layer 再著多件Tee 先著atom會唔會窄?

BTW 我件beta LT 係細碼?

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

其實d windproof唔係就係要焗身咩?風透得過又點windproof

但係有時真係焗到出撚晒汗

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

今晚去睇下先

搭單一問
件野會唔會好焗?
因為打算去專門店買

剛開始七折?至到幾時?
我月尾去首爾,氣溫預計可以低至零下十度,請求各位指教應該買咩羽絨/褸啱用,thx!
行海拔高山 應該買 Columbia 打底衫heavylayer 定 midweight ?
C站arcteryx又25% off了
我月尾去首爾,氣溫預計可以低至零下十度,請求各位指教應該買咩羽絨/褸啱用,thx!

平既 Rab Photon X jacket.

靚既 Arcteryx Kappa Hoody
C站arcteryx又25% off了

C站?

謝謝你回覆,請問香港係咪冇街舖賣呢兩個牌子既羽絨? 係咪都要網上由外國訂?

另外想買下Columbia或者North Face之類去零下幾度既地方係咪好窄洗?

Thanks

謝謝你回覆,請問香港係咪冇街舖賣呢兩個牌子既羽絨? 係咪都要網上由外國訂?

另外想買下Columbia或者North Face之類去零下幾度既地方係咪好窄洗?

Thanks

Rab 你可以望下呢間香港既.

http://www.reecho.hk/zh/shop_location/main/

Arcteryx 係 IFC 有專門店.

Columbia 我又一件叫做好厚身既, 不過, 著左成個米之蓮咁. North Face d high end model 其實ok 既, 不過...個d 價錢亦唔平.

Thanks

http://www.reecho.hk/zh/shop_location/main/

Columbia 我又一件叫做好厚身既, 不過, 著左成個米之蓮咁. North Face d high end model 其實ok 既, 不過...個d 價錢亦唔平.

謝謝解答~ 呢個brand 喺Moosejaw冇international shipping

Thanks

謝謝解答~ 呢個brand 喺Moosejaw冇international shipping

我指Rab Photon X jacket
行海拔高山 應該買 Columbia 打底衫heavylayer 定 midweight ?

應該買係 extreme fleece 定 heavyweight 打底?

Thanks

我地經Moosejaw 買野, 全部用轉運買......呢個post 你見到既每個人都係咁做.
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪
滑雪gear 我諗住去到借, 想買返D衫去到著, 應該買D乜野打底好呢?
我而家有件不死鳥Beta LT 喺度, 入面應該著乜會好D?
Fleece 定insulat jacket 好?
base layer有咩推介?

召喚潮偉巴打

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

搭單問埋,kappa hoody 幾錢為之抵入

我有件M SIZE 橙色, 琴日收貨, 係MOUNTAIN STEALS 買,試完覺得大件左DD...巴打有冇性趣接收 我買番黎$1850左右
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪
滑雪gear 我諗住去到借, 想買返D衫去到著, 應該買D乜野打底好呢?
我而家有件不死鳥Beta LT 喺度, 入面應該著乜會好D?
Fleece 定insulat jacket 好?
base layer有咩推介?

召喚潮偉巴打

搭單問埋,kappa hoody 幾錢為之抵入

我有件M SIZE 橙色, 琴日收貨, 係MOUNTAIN STEALS 買,試完覺得大件左DD...巴打有冇性趣接收 我買番黎$1850左右

你着Atom LT 係咩size?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞