黑色星期五 戶外用品 買買買 [2]

993 回覆
19 Like 4 Dislike
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪
滑雪gear 我諗住去到借, 想買返D衫去到著, 應該買D乜野打底好呢?
我而家有件不死鳥Beta LT 喺度, 入面應該著乜會好D?
Fleece 定insulat jacket 好?
base layer有咩推介?

召喚潮偉巴打

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Black frday 個陣...真係1600蚊有找...

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

過咗都冇計,睇下邊度有平少少或者香港買

搭單問埋,kappa hoody 幾錢為之抵入
見到 gamma mx好型仔,可否介紹下?
通常咩價位
通常咩價位

官網幫到你
巴打們 我想問 香港係咪著件base layer 加件she'll 就夠

冬天我著 adidas 個啲打底衫 hoodie 加件防風風嬲都凍

潮偉 巴打求解答

夠唔夠暖既問題其實好難答....太個人.

不過就咁睇你描述, shell 係肯定唔夠暖.
嚟緊一月會去日本旅行
預大約5-10度
咁我本身有件Atom LT hoody
岀面嗰件應該點揀好?

筆直1500至2000

保暖其實件Atom LT hoody 你唔係keep 住郁/滑雪, 咁既溫度件野唔夠暖..無論你外面着咩...[url]網址[/url]

你不如買件Rab Photon X 羽絨....

Photon X Jacket 依家邊到買最平?
同埋如果我件lt係XS
Photon應該買S?

我見細碼就 $200 USD. 問題係, 我唔知應該咩size 你着. 我諗要其他有經驗買Rab 既人話你聽. 你幾高幾重?

https://www.campsaver.com/rab-photon-x-jacket-mens.html
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪
滑雪gear 我諗住去到借, 想買返D衫去到著, 應該買D乜野打底好呢?
我而家有件不死鳥Beta LT 喺度, 入面應該著乜會好D?

召喚潮偉巴打

最平咪整件columbia d fleece. 外面著件beta lt. 有d 錢既買件fit 晒身既Atom LT hoody., 外邊著Beta LT.

base layer 我一係買columbia, 一係Mazuho. 300~500蚊到一件個d.

有冇啲未去到atom LT hoody 咁貴,但係差唔功能嘅牌子?
Patagonia, montbell, rab呢啲有冇?我見atom lt正價成二千五

Rab Xenon X 可以係一個好好既代替品. 不過, 我估正價都唔平....

細碼, $200 USD, Atom LT

https://www.amazon.com/Arcteryx-Mens-Hoody-Basalt-Outerwear/dp/B0163RW6SM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1512882333&sr=8-1&keywords=atom%2Blt&th=1&psc=1

Citibank 10% off

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/promotion-amazon-codes.html
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪

召喚潮偉巴打

最平見過 $280 USD. 我自己 $299 入手.

召喚潮偉巴打

最平見過 $280 USD. 我自己 $299 入手.

謝巴打
通常咩價位

官網幫到你

我都知官網有寫價錢,咁問得都係想平啫
通常咩價位

官網幫到你

我諗你首先要知件Gamma MX 個用途.

你睇呢個殘體字d comment

http://bbs.8264.com/thread-2313611-1-1.html

佢soft shell 黎, 唔好諗住好頂凍.

https://www.amazon.com/Arcteryx-Gamma-MX-Hoody-Blackbird/dp/B01N51ZW68/ref=sr_1_3?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1512884454&sr=1-3&keywords=gamma%2Bmx%2Bhoody&th=1&psc=1

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/promotion-amazon-codes.html
通常咩價位

官網幫到你

你要介紹,官網個介紹好詳細呀
嚟緊一月會去日本旅行
預大約5-10度
岀面嗰件應該點揀好?

筆直1500至2000

保暖其實件Atom LT hoody 你唔係keep 住郁/滑雪, 咁既溫度件野唔夠暖..無論你外面着咩...網址

同埋如果我件lt係XS
Photon應該買S?

我見細碼就 $200 USD. 問題係, 我唔知應該咩size 你着. 我諗要其他有經驗買Rab 既人話你聽. 你幾高幾重?

https://www.campsaver.com/rab-photon-x-jacket-mens.html

192 usd

瘦底 170cm 51kg
所以想去門市試吓驚買大咗
但我上網睇overlander, reecho, protrek依啲大鋪好似都冇代理
通常咩價位

官網幫到你

我諗你首先要知件Gamma MX 個用途.

你睇呢個殘體字d comment

http://bbs.8264.com/thread-2313611-1-1.html

佢soft shell 黎, 唔好諗住好頂凍.

https://www.amazon.com/Arcteryx-Gamma-MX-Hoody-Blackbird/dp/B01N51ZW68/ref=sr_1_3?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1512884454&sr=1-3&keywords=gamma%2Bmx%2Bhoody&th=1&psc=1

唔該曬
嚟緊一月會去日本旅行
預大約5-10度
岀面嗰件應該點揀好?

筆直1500至2000

保暖其實件Atom LT hoody 你唔係keep 住郁/滑雪, 咁既溫度件野唔夠暖..無論你外面着咩...網址

同埋如果我件lt係XS
Photon應該買S?

192 usd

瘦底 170cm 51kg
所以想去門市試吓驚買大咗
但我上網睇overlander, reecho, protrek依啲大鋪好似都冇代理

親星期日去望下

http://www.reecho.hk/zh/shop_location/main/
潮偉巴打
我二月會去長野滑雪

召喚潮偉巴打

細碼, $200 USD, Atom LT

https://www.amazon.com/Arcteryx-Mens-Hoody-Basalt-Outerwear/dp/B0163RW6SM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1512882333&sr=8-1&keywords=atom%2Blt&th=1&psc=1

謝巴打,返去睇下先
巴打們 我想問 香港係咪著件base layer 加件she'll 就夠

冬天我著 adidas 個啲打底衫 hoodie 加件防風風嬲都凍

潮偉 巴打求解答

要買base layer 個啲??
同adidas 個啲緊身打底有咩分別

潮偉 巴打求解答

重點係風褸或者Shell jacket 係唔會點暖. 你要既係Insulated Jacket. 我唔知你要幾凍著.

普通既就Atom LT Hoody, Rab Xenon X Jacket.

厚d 既就 Atom AR Hoody, Rab Photon X Jacket.

潮偉 巴打求解答

重點係風褸或者Shell jacket 係唔會點暖. 你要既係Insulated Jacket. 我唔知你要幾凍著.

普通既就Atom LT Hoody, Rab Xenon X Jacket.

厚d 既就 Atom AR Hoody, Rab Photon X Jacket.

Patagonia nano air 夠唔夠?

潮偉 巴打求解答

我唔知你有幾怕凍. 我講唔到你聽. 我自己着Atom LT Hoody 係down to 15 度, 就要裡面著冷衫. Nano Air 應該係比Atom LT 更輕身同薄.

潮偉 巴打求解答

我唔知你有幾怕凍. 我講唔到你聽. 我自己着Atom LT Hoody 係down to 15 度, 就要裡面著冷衫. Nano Air 應該係比Atom LT 更輕身同薄.

Atom AR 係香港著係咪熱得濟?
hardshell Gore-Tex好似好麻煩好難打理, eVent fabric 會唔會易搞D?

定係Softshell 會無咁煩? etc. Arc'teryx Psiphon FL Hoody

潮偉 巴打求解答

我自己ok . given 我低過15度就覺得Atom LT 唔夠暖既話, 我14都以下着Atom AR 係絕對無問題.
hardshell Gore-Tex好似好麻煩好難打理, eVent fabric 會唔會易搞D?

定係Softshell 會無咁煩? etc. Arc'teryx Psiphon FL Hoody

其實打理有咩煩? 無乜野要攪架喎.

其實打理有咩煩? 無乜野要攪架喎.

膠條好似好易甩?
另外無乾衣機 要慢慢熨

我自己ok . given 我低過15度就覺得Atom LT 唔夠暖既話, 我14都以下着Atom AR 係絕對無問題.

但Nani air 保暖能力係咪同 atom 差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞