(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
河口湖同箱根揀...
見到早雲閣有DISCOUNT BOOK左, 點知冇非吸煙房
又要再睇過
請問如果四月頭想去睇富士山+櫻花
溫泉酒店應該揀大涌谷,箱根 定 河口湖呢?
我只係想平平地有貸切風呂就可以
6月去東京去想附近浸一日溫泉
應該係搵叫咩地方溫泉?

關東 ? 草津?

應該諗住1泊2食

2日1夜咁
屌 我都係

你邊日
其實我發覺好多溫泉旅館都冇刻意劃分非吸煙房,book完send封email叫間旅館做好除臭我覺得都可以接受呀
吟遊個錢LIST係每人?
見到越小人越貴.
河口湖間湖南莊你地點睇,卜左3300幾hkd嗰間房,下個月去
佢肯除臭既, 但都可能有味
重睇緊, 我五月先去
揀箱根係因為早雲閣個價抵, 但其實我重HOLD住河口湖吟景新翼, 重諗緊
房租係每人計,個價有一部分係房錢,所以你多人住一間房就可以攤開個房價 (雖然唔一定間間都係咁計)
正常。
想請問 北海道 有私人溫泉 ♨️ 有邊間推介?
3000樓下 一晚 兩個人 箱根有咩推薦?

睇舊post睇到一半好多都係講緊吟遊咁

雪月花唔好?
我而家喺上山溫泉 橋本屋
真心推介 如果過開嚟山形可以考慮下
聽晚去銀山溫泉
有留意過 最後揀咗kukuna
我都係下個月去
下星期去千一景,好期待
屌 我都係

你邊日

你地千一景係邊到BOOK?
個錢點計
佢個料金一覽係咪靜係房錢未計一泊2食的錢?
住過
所有野都OK
男湯同埋更衣都勁撚大
晚餐會有間房比你食會席料理
早餐就自助餐
隔黎又有便利店
唯一一樣唔好就係望唔到逆富士
最後bk咗白濱三樂莊
希望舒服
下星期去千一景,好期待
屌 我都係

你邊日

你地千一景係邊到BOOK?
個錢點計
佢個料金一覽係咪靜係房錢未計一泊2食的錢?

係官網訂,佢個料金應該包哂兩餐同房錢

佢個房名隔離已經寫明有朝食夕食
唔知係咪我唔識禁
我見一泊兩食一個大人20000YEN
禁左入去之後變左一間房兩個人一晚56000YEN, 是咪差咁遠
好似有分淡旺季, 同埋唔同房唔同價錢

我book到最貴果隻都係43,000jpy, 不過係weekday
我3年同女友去過, 返唔到轉頭
成3700hkd一晚, 不過有私人溫泉同懷石晚餐同朝早西式自助餐簡直無得輸
一樓仲有得打電車go
然後隔離就係torotoro市場, 岩哂我呢d魚控
最貴有私人溫泉個隻?
43000 JPY 1泊2食 1晚?
咁都幾好

係咪最盡都只係 早3個月前BOOK 無得再早?

諗住6月去

諗緊係咪因為個期唔岩所以貴D
睇到5XXXX JPY

諗緊紫雲莊定千一館好
紫雲莊 觀月之間 70000 YEN 先兩個人.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞