(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Well, 藤屋真係名過其實
Well, 藤屋真係名過其實

真係
佢裝修係靚
但裡面真係太格格不入
e 樣真
所以登別, 箱根算係咁, 附近都叫做有D野睇有D野行
可能轉手之後差左?

無左温泉旅館應有(好似都無女將)嗰種味, 變左酒店禁

ps. 藤屋以前以有鬼婆女將出名
由布院間無盡藏點睇
遲啲去旅行打算住呢間

東北啲男女仔都好靚
又白 五官又靚
忍唔住瘋狂𥄫
借po一問
今年6月諗住同fd去築地同下田
暫時計劃係築地行一行朝一朝聖
之後去下田浸溫泉同去寢姿山行下
唔知果邊有冇邊間旅館推介
下田大和館好似唔錯
真係一大賣點黎..
三月中諗住去京都順面去埋志摩賢島既汀渚 ばさら邸 stay 兩晚,房就揀左呢間。

http://www.basaratei.com/mb/kyaku/migiwa1.html
想問下大家奧飛驒溫泉有咩推介?
爬左文一輪,暫時覺得深山櫻庵、槍見館、水明館幾好
係呢三間揀啦。
仙石高原定係仙石原
有無人住過
箱根 星のあかり

BTW, 四月頭想係東京附近浸溫泉,
大概40000-45000 YEN 兩個人
PREFER 私人風呂/ 貨切風呂
有無推介
爬文。
有冇人去過蒲郡溫泉區
就算睇埋台灣遊記都唔係好多有人去過
仙石原掛,仙石高原應該只係巴士站名
住過橫濱萬葉俱樂部
唔係行温泉旅館路線 成棟好多層
有按摩 有夾公仔 有貸切風呂 (唔肯定有無房有私人風呂)
近近地想浸温泉嘅話都可以睇吓
Book左幾間溫泉旅館 間間都唔洗留Credit Card
想問下其實係咪已經Confirm左?
見佢又話幾多日前取消會有penalty
但係又冇問我拎信用卡 想問下咁多位巴打係咪咁?
正常,大部份係 check in 先收錢,佢地到呢一刻都仲係講個信字。
前幾日支芴湖翠明閣 好大期望但有少少失望 位置係離冰濤祭會場好近 但個戶外溫泉一啲特色都無 完全遮住晒一粒雪都睇唔倒 同埋感覺啲泉水好污糟 見到好多油浮水面同埋好多白色物體漂漂下 女友浸咗5分鐘都無就上咗水 話唔知嗰啲咩嚟 整體服務又無乜特別 個人感覺𠵱間嘢唔值𠵱個價

你唔係以為溫泉水裏面得d熱水咩都冇呀嘛, 嗰啲叫做湯之花,根據唔同種類既溫泉會有唔同嘅湯之花, 越多內容物嘅泉水先越正, 日本人山長水遠特登去浸呢啲溫泉,你就話人係污糟野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞