(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
大阪有冇私人
幾多個人一間房 ?
anyway10月紅葉季,算唔錯
月尾book左去穗高莊山月一泊二食。book完先知 有混浴 希望有驚喜
google 你應該夠手長伸。
有冇巴打住過鄙之座?
價位好高但係上網睇comment話料理一般
遲下同屋企人去中部睇中左三間下呂既溫泉旅館,想巴打們俾下意見

小川屋
睇中左間歐式房,房入面有半露天源泉掛けし風呂有景睇下咁但jalan平均分得4,特別係料理個part比較普通

水明館
普通和式房,房入面有室内温泉,冇景既而且溫泉係加水・循環ろ過
料理個分好過小川屋少少

水鳳園
用上面既價位只可以book到最普通既十疊和式房,但有個可以唔洗預約無限浸既貸切風呂
jalan個分去到4.7,質素應該會明顯好過上面兩間

三者各有優劣,想大家俾下意見會揀邊間
上次住水明館,係5星酒店嘅格局,勝在設施齊,溫泉超巨型。我略嫌佢舊咗少少,太多人(雖然預咗),同埋個無露天展望風呂(只有露天or展望),但佢個自家製和菓子「臨川閣」真係好撚好食,唔去住都應該入去買番幾盒做手信

水鳳園除咗房嘅格局之外好似都贏水明館
想問下有無人住過箱根 早雲閣,評價係點?
Thx bro,睇完巴打咁講我應該會揀水鳳園,單係人少d個環境都差好遠,溫泉都係水鳳園好d雖然冇左個室內風呂

自家制和菓子咁有驚喜
我至今食過既和菓子都係甜到仆街,唔知呢隻會唔會岩唔岩口味
其實手信我通常都係中部機場買蝦片,唔洗煩

下呂溫泉街聽講好頹,冇咩野行
下呂溫泉街係完全無嘢好行,唔好話景,連手信鋪都少,所以唔去合掌村嘅話,預住一晚就走得

我鍾意個和菓子就係唔會死甜,佢外邊係一層薄嘅冰糖包住再一層啫喱,入面係原粒紅豆蓉,所以口感係外脆內軟,而又唔會好甜,全屋人都話好食
完全冇野行咁大穫 其實我預左3點零到下呂,4點check in,7點dinner
睇黎都差唔多

之後都會去白川鄉,下呂合掌村就唔考慮了
再一次唔該巴打先
9月去bk 左富士吟景唔知好唔好
銀山溫泉唔接受毒撚單人住宿 改去藏王/肘折定鳴子溫泉好?
單人plan其實你可以send email去問,如果係淡季多空房嘅通常都俾,或者你講明可以俾2人房錢嘅就更大機會有房
另外三個,肘折應該係最隔涉亦最隱世
藏王有東北最強嘅硫酸泉水,但唔係滑雪/睇樹冰嘅話無乜好行
鳴子交通最方便,近鳴子峽,泉水多款式,但靚旅館選擇唔多
book 左9月尾別府D溫泉旅館,希望唔會熱死
聖誕本來諗住由宮崎入 一路玩上由布院黎個雪景溫泉之旅
聖誕節想要靚酒店 我就七月已經book晒

點鳩知廚叉成條宮崎線唔撚做,而家決定改去東京,諗住去河口湖同埋箱根

首先,吟遊已經無晒房
啱啱拿拿林Book左湖南莊,最起碼平安夜唔洗訓街
而家追緊Post,搵緊箱根四千蚊晚左右有D咩選擇
阿蘇火山附近 有冇溫泉推介 筆直~ 每人1K
就咁碌下jalan平安夜河口湖都仲有唔少選擇,係無晒最貴堆房姐
吟遊聖誕假而家有房機會應該係負數,最多係send個email叫佢擺你落候補
我都睇緊,我應該會渣車所以遠少少係無所謂,感謝你的建議

我點解咁苦惱係因為我同另一半都鐘意住D新D既酒店 所以就麻煩少少 要平衡返傳統vs自己鐘意既野
多謝你既建議 我book左呢間啦
有冇人一月北海道浸過住過 有冇推介 謝巴打們
小樽 藏群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞