(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
想問下銀山有冇介紹
計劃可能因某人三心兩意而改變
瀧見館啦
東京渣車去要渣6個鐘, 都係不了
新庄揸返成田
足足6個鐘

成田去就內陸機最快
東京市內就新幹線轉JR去大石田
自駕最好就plan個trip玩仙台以上或者以下,淨玩銀山來回會揸到想死
我咪會津/山形/新庄咁上
最尾一口氣衝落去

山形打爆缸油上高速
去到土浦得返一格,焗住出去入油
我去得一個禮拜, 羽田LAND
原本個PLAN係半夜機去到訓汐留一晚, 之後去輕井沢, 兩晚箱根, 之後出返東京
如果去銀山就汐留一晚, 之後就銀山兩晚, 之後出返東京
想問下各位師兄
京都/大阪有無咩温泉旅館好介紹
黎緊三月同女朋友去 唔知揀邊間好
如果兩邊都未去過就輕井澤適合過銀山,銀山玩東北trip比較便利
慳番時間同車錢upgrade間旅館仲好
請問如果以貸切風呂質素黎行先
富士山附近嘅溫泉酒店
大約三萬日元價位
最好嘅選擇係咪強羅庵?
強羅有冇好介紹 平平地 住一日就去富士山上面
富士見市同富士五湖先叫富士山附近吧
箱根最多叫做見到富士山

貸切風呂有機會要另外比錢或者你個plan包左, ゆとりろ庵呢間就要比錢book的
泉水一樣的話, 差別在個景有無野睇
当客室露天風呂は温泉ではございません
出面果個唔係溫泉黎
強羅價位偏貴,得間雪月花平D,好唔好住就睇你著重咩
如果要價錢平平地既,就搵番箱根湯本/仙石原既旅館
我當時去只係去左3日
Day 1 東京>山形>藏王樹冰
Day 2 藏王>山寺>銀山
Day 3 銀山>東京
係呀,見到富士山,影到相睇到櫻花就ok

ゆとりろ庵我見佢好似包一回無料
【特典】
①貸切露天風呂(通常1回45分 3,240円が1回無料 事前予約もOK
【貸切露天風呂ご希望時刻】をお尋ねする箇所がございますのでご希望時刻をお選びください。(通常1回45分 3,240円)
②低価格保証。ご宿泊価格を通常より500円~最大1,000円程度お安く設定!【公式限定】
③連泊割引(2泊目500円引)【公式限定】
④レイトチェクアウト無料【公式限定】※通常11時→12時
⑤ミネラルウォータープレゼント【公式限定】※お1人様1本

我其實係以個景同個池大細黎優先
之前本身見到個仲平d ,一之湯
但上官網睇相,佢個貸切風呂係完全無景
如果渣車上真係辛苦
最遠都係試過落雪由旭山動物園渣去小樽運河, 4粒鐘
有冇巴打去過別府浸
二月頭會去別府杉乃井酒店唔知有冇巴打去過?
26000yen一泊兩食自助餐
貪佢有個超大溫泉浴池可以玩
個棚湯唔知係咪真係d人講到咁正呢
有冇必要咁玩法?
去旅行, 去到盡

當年我係仙台+銀山+藏王狐狸村一齊去
又無話去到盡
我都係搭新幹線去, 本身就只係去4日, 買機票時係飛東京, 但東京無咩好做咪睇下有無其他野玩, 老老實實唔計搭新幹線既話個行程好撚HEA喎, 一日一個景點咋
唔係咁玩, 咁你點玩? 你一定要去好多日玩埋附近其他地方先得?
我自己就覺得個行程好鬆動
朝早新幹線上山形, 去埋藏王都未到12點, 之後成日就係睇藏王樹冰同鳩HEA, 夜晚住藏王又浸下溫泉

第二日返山形, 再去山寺, 兩到都係好近, 下午返山形再轉去銀山, 去到溫泉旅館食飯行下溫泉街, 又浸下溫泉

第三日鳩HEA埋個朝早, 又行多次溫泉街, 之後咪返東京, 根本成個行程好HEA, 有咩問題

唯一係新幹線來回山形用得耐時間, 但3, 4個鐘車程我自己覺得OK, 又唔係即日來回
請問大家
嬉野溫泉有冇好介紹?
本來睇左一間
茶心の宿 和楽園
見都有啲台灣 BLOG 介紹

但追完你地POST, 再睇返官網,見到呢段:

源泉かけ流しのお風呂
適温でのご入浴のため、加水をして頂いております。
山茶亭の客室付き露天風呂「藤」「山吹」「楠」「桜」、そして貸切風呂 和みの湯「つゆくさ」「なでしこ」は源泉かけ流しのお風呂です。
源泉名:嬉野温泉
泉質:ナトリウム炭酸水素塩塩化物泉

即係大浴場既都唔係溫泉?

本來諗住揀呢個PLAN, 每人18000YEN 都算抵,
https://www.jalan.net/uw/uwp3200/uww3201init.do?callbackHistFlg=1&yadNo=398785&stayYear=2018&stayMonth=3&stayDay=18&stayCount=1&roomCount=1&adultNum=2&rootCd=04&distCd=01&smlCd=410502&roomCrack=200000&screenId=UWW3101&planCd=01973343&roomTypeCd=0020555&planListNumPlan=14_11_0&groupBookingFlg=

但得佢送個 貸切風呂30分無料 先係真溫泉, 即刻冇乜癮

各位去過嬉野 既有冇推介?
有無四國既高松/琴平溫泉可以推介?
源泉かけ流し = 無加水、無循環既溫泉
佢段文係指4個房內溫泉同1個貸切係「源泉かけ流し」其他就因為溫度要加水
所以都係真溫泉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞