(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
想問下長野金具屋係咪唔可以一人住架
一個人search唔到任何房
要兩個人先search到
今晚住槍見館間別墅,秘湯協會成員,三層高附温泉每人都係萬九yen一晚
各位巴打好🙏🏻🙏🏻
預十一月尾紅葉季去伊豆大室富士山寸又峽
會去夢之吊橋住翠紅苑
但伊豆半島,富士山週邊未諗到有咩好選擇
因為自駕,所以幾偏都無所謂,不過我地比較鐘意地道d,連鎖大間就麻麻

大家會唔會有咩好推介?預30000yen兩人^_^

Share 下白濱
1月去的
睇到都醒神。
我都係經jalan book,佢做到28號就無咗,而家要經秘湯協會官網訂
http://www.hitou.or.jp/en/hymbrrsv/hymbr_pg03.html?yc=gy160
都有個好處,經佢book可以儲印,去夠10間第11間免費

我今次住間大屋,個私人風呂好正,夠大,景觀亦好;另外幾個露天風呂都係正嘢,最正係有個貸切有千秋同滑梯

同埋佢啲女仲居s好靚

整體嚟講槍見館係好隱世,適合想避世度假嘅人去體驗下
Last一晚,下呂温泉水明館
住山水閣特別室,間房夠大夠靚,但其他嘢真係麻麻地,尤其同加賀屋比真係差咁皮

花卷上年年尾去過,叫大澤溫泉,我住山水閣,一間有齊貸切(免費) ,露天,混浴。
有百年木建築。可以食前澤牛,黄金豚
睇你去邊,你去高地/北方既話,其實夜晚都唔熱
去大澤溫泉當然要住菊水館
再推一間出名性價比高既
花卷台温泉中嶋旅館,百年文化財旅館+免費貸切+係自己部屋食
菊水館係木古建築好靚,但我會諗同乜人去,如果同朋友去菊水館開心d﹐如果同女朋友or太太去我選山水閣,私隱度高D
木建築唔係菊水館
菊水館係茅草屋頂果座, 山水閣係現代野水泥建築, 唔係傳統嗰隻木旅館
唔知佢同咩人去 ,如果有好多要求嘅話其實唔建議傳統旅館
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞