(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike

去京都如果想浸溫泉,唔去嵐山去琵琶湖都唔錯,至少個湖景贏左
黎緊一月尾第一次去東京
想試下去附近d 溫泉旅館住1-2 晚
有冇好介紹
Budget 20000-30000 yen /night
黎緊一月尾第一次去東京
有冇好介紹

每個人
黎緊一月尾第一次去東京
有冇好介紹
每個人

會用關東pass既可以去熱海、草津、日光、那須、銚子、鴨川
無既都可以去河口湖、箱根等等
呢個budget可以選擇既大把,睇你有咩要求
開到2...留名先
黎緊會揸車去群馬,有冇邊間介紹?普通企理就可以
黎緊一月尾第一次去東京
有冇好介紹

巴打你幾號去?
我想住湖山亭但一個人好似唔比book
有無興趣一齊夾?
想問下有馬兆樂溫泉酒店如何架?

望雲,新裝修,勁乾淨
Book左4月湖南莊大房望山景
好期待

望雲,新裝修,勁乾淨

Thx巴打
Staff識唔識講英文?因為我同班朋友都唔識日文
女將英文ok,其他仲居就正常既日本英文水平(即係唔多得),其實有番咁上下大既旅館通常會準備定張有中/英文介紹既紙,日本介紹聽唔明都無緊要。基本上你要做既只有check-in時(可能要)mark晚飯時間,同晚飯後同你mark聽日早餐時間。
想問下有馬溫泉除左竹取亭円山&兵衛向陽閣
仲有無D正一泊二食温泉旅館推介?

同埋 book 依類溫泉旅館你地會唔會
經 agoda / hotel.com book?
我係 agoda 睇三/四千蚊晚寫明免費早餐
但無免費晚餐,即係唔係一泊二食?

未試過 book 溫泉旅館請見諒
有馬講咗好多次了

冇晚餐就唔係一泊二食啦
唉,老婆同個女去旅行,特登加小小價卜間湖景房比佢地。點知佢地只係浸左一次溫泉,個湖景睇一眼就無再理會。
有種掉錢落咸水海的感覺
旅館咪同一般酒店一樣,有包早有包早晚亦有不含餐(素泊)
大部分都會提供晒3種plan,部分好把炮既酒店係會無免費晚餐
有冇巴打去過長崎雲仙溫泉

同埋如果7條友去,book兩間房,會唔會好奇怪
女人心
溫泉旅館計人頭的
分3間都得架
佢俾你book就得,有D房(通常10疊以下)唔可以訓超過3個人,咁你就一定要book3間房
通常佢地都會列明房既住客人數,好多都係 fix 得好死,兩人既房佢地都唔比住多位,加錢都唔得。
睇房型
洋房(Twin/Double)通常無得加
和洋房如夠大就可以擺地鋪
和式房就好彈性,10疊以上既訓3-4個人好閒
感謝各位巴打回覆
我諗就係呢個情況,佢個網俾我book兩間10疊,其中一間3人,另外一間4人
我同事試過一家三口旺季 book 溫泉旅館冇哂三人以上既房諗住book 一間 80 平方米既雙人房問可唔可以加多一位鋪 tatami 都話 no,一定要佢 book 多一間房 for 佢個女。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞