(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
差兩個月可能差好遠
有無人住過層雲峽朝陽度假酒店 book咗10月尾
我試過十一月呢 d season 住過,住洋式,貪佢新裝冇耐,呢間野最多係團體團入住,勁多人,尤其是個大浴場,多人多到傻,絕對浸得唔嘆。
見到咁多房 都知個浴場應該會好full
但其他方面ok 嗎?
再一問
湖山亭うぶや同秀峰閣湖月大家會點揀
黎梗去黑川温泉同南阿蘇村
想請教下大家 果邊d洞穴温泉會唔會好陰森 我真係好驚一個人浸好黑既温泉
同我追post見到大家好似20000下就book到私人風呂既房...我book果d都26000左右一個人,係咪傻仔左
秀峰閣-景比較靚、可訂有足湯房、好撚多台灣人
湖山亭-設施新淨有格調同靚、服務好、野食好食、無咁多台灣人
一分錢一分貨啦,如果正價20000/人,可能風呂只出熱水,可能環境差,可能晚餐比較基本
但有時撞得岩時間,有D特價plan係好抵玩,下個月我book兩間有私人溫泉既旅館一間29000->20000一間30000->22500
我自己通常排淡季+禮拜日至四先住貴價既溫泉旅館,因為平日通常有折扣/特價plan,亦無必要同日本人迫埋一個池
一樣
去完黑川再去南阿蘇
巴打自駕?
唔講點樣唔吸引法,好難幫你
其實 ok 既,只係你要有個心理準備呢類較大型既溫泉酒店會係好撚多人,𠴱種多人法係無論 lobby 附近條商店街、自助晚同早餐都係人山人海,甚至乎連你入住𠴱層既走廊都會 keep 住有住客出出入入。
12 號會去三重志摩𠴱邊個賢島 stay 兩晚溫泉旅館,呢一日都等得我耐。
黑川同阿蘇都算近,上次由界阿蘇搭的士去黑川都只係三個字車程。
咁都好d, plan 咗去完大雪山想近近先book 呢間
近近哋
黑川啲泉好正
我之前都係為左搭黑岳纜車先 stay 層雲峽,美中不足就係上到五目合先知上七目合既登山吊車 close 左。
想搵個靚嘅露天溫泉, 睇啱咗銀山莊, 但已經full咗
瀧見館都ok的
至於你話要靚,溫泉街內間間旅館都百幾年歷史,d風呂就算唔殘都一定唔會新淨;換個角度睇,咁古老既風呂你去其他地方都唔係咁易搵
一模一樣 打算黑川浸完去睇火山再落南阿蘇繼續浸
當然自駕
Same
南阿蘇check out去埋高千穗先返福岡
真係好扺!
我都係private open air bath不過貴好多 不過人在江湖 身不由己只可以放兩日連住星期六日去個短trip
巴打黎梗去邊個温泉玩呀
我睇google map明明好遠
我喺熊本走所以4日3夜啱啱好搞掂
請問巴打知唔知個火山纜車開翻未呢 如果真係唔開只好撘直升機睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞