(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
我個客同我講上六月訂下年初一至初四湖口湖既湖之亭風之亭同別墅然然三間都 full 哂,但我 check 過似乎係應該未出到二月打後既 booking,同佢講叫佢九月頭再睇睇,希望我估既係真啦。
係咪俱樂部𠴱邊?
巴打好有心
巴打可唔可以提吓我我有冇包膠過平古屋嗰兩間溫泉旅館,我忘記了
叫咩名
浸過洞爺 箱根 下呂
來緊去由布院 有無推介
去城崎溫泉住大江戶溫泉物語係咪太無大志
因為諗住反正都係浸七外湯
中部

加賀 山中温泉 吉祥やまなか(PO1 #1,#3,#5,#364)
加賀 山代温泉 べにや無何有(PO1 #26)
加賀 山代温泉 みどりの宿 萬松閣(PO1 #31)
能登 九十九灣 百樂莊(PO1 #39)
能登 珠洲岬 葭ヶ浦温泉 ランプの宿(PO2 #566,#614)
奧飛驒 槍見の湯 槍見館(PO1 #113/PO2 #579,#584,#614)
奥飛驒 平湯溫泉 深山櫻庵(PO2 #872)
奥飛驒 平湯溫泉 もずもMozumo(PO2 #873)
湯田中温泉 よろづやアネックス湯楽庵(PO1 #503)
長野 地獄谷温泉旅館(PO2 #108)
長野 諏訪湖 RAKO華乃井ホテル(PO2 #456)
新潟 芝峠温泉 雲海(PO2 #495)
和倉溫泉 加賀屋(PO2 #565,#614,#624)
下呂温泉 水明館(PO2 #585,#614)
立山室堂 みくりが池温泉(PO2 #614)

關西

和歌山 湯の峯荘 Yunominesou(PO1 #15)
和歌山 ホテル中の島(PO1 #625)
和歌山 ホテル浦島Hotel Urashima(PO1 #625)
有馬温泉 竹取亭円山(PO1 #46,#443,#805/PO2 #378)
有馬温泉 有馬グランドホテルArima Grand(PO1 #805)
有馬温泉 有馬山叢 御所別墅(PO1 #819)
有馬温泉 中之坊瑞苑(PO1 #820)
有馬温泉 御幸荘花結び(PO1 #862)
有馬温泉 兵衛向陽閣(PO1 #955,#956,#969)
有馬温泉 有馬皇家飯店(PO2 #21)
有馬温泉 月光園 鴻朧館(PO2 #842)
龜岡 湯の花温泉 翠泉(PO1 #61,#66)
琵琶湖 雄琴温泉 綠水亭(PO1 #170/PO2#62)
琵琶湖 雄琴温泉 暖灯館きくのや(PO2 #131)
琵琶湖 雄琴温泉 雄山荘(PO2 #151,#671)
木津温泉 夕日ヶ浦温泉 雨情草庵(PO1 #190)
白浜 浜千鳥の湯 海舟(PO1 #202,#258,#263,#729,#733,#999)
白浜 ホテル三楽荘(PO2 #224,#247,#391)
城崎温泉 花まんだら別館~湯亭花のれん~(PO1 #214/PO2 #340)
城崎温泉 喧噪の隠れ家 月のしずく(PO1 #436/PO2 #346,#768)
城崎温泉 円山川温泉 銀花(PO1 #909)
天橋立温泉 天橋立ホテル(PO1 #369/PO2 #69)
京都 嵐山温泉 花伝抄(PO1 #430)
我睇返你淨係包膠過雄山莊
咁就不如住民宿算啦,大江戶真係好難唔中伏
因為會去埋有馬 唔想兩邊都住咁貴
當叫去下算 有機會再住靚D
我會比較推薦藏王溫泉

不過睇樹冰
你要有心理準備

我地嗰日一見天氣咁好
就狗衝上山啦

點知上到山 天氣又變差
講緊只係半個鐘左右

同埋一定要兩老包到成隻糭咁先上去
由其係下身
山上面個溫度同山下係差好遠
體感溫度係負廿幾度

題外話
有冇巴絲知係咩動物腳印
其實壘埋心水要追樹冰嘅話,反而唔太建議住藏王,如果真係封足兩日山就真係晒心機捱眼訓
我個人覺得玩法應該係住山形/仙台,望實zao官網同天氣預報,一見好天就訂巴士飛9衝,唔好天就遊下市內/近郊,咁你留個3-4日就總有一日上到去(唔得唔好打我 ),到時你覺得玩耐咗唔方便落山就搵間民宿,最多都係蝕一晚酒店錢
至於銀山雪景同藏王樹冰,都係靚,都係期間限定,但稀有度嚟講應該係樹冰SSR,銀山SR咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞