(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
追晒成個post 1 諗住book 箱根既蘆之湖一之湯
但我男朋友手臂有個都幾大既紋身 唔知個貸切風呂佢用唔用得 定其實唔落大眾池就唔會有人望到

貸切可以
我老公都係手臂大紋身
之前去過個貸切係
去到預約個時間會俾條匙你地
入到去有個房仔俾你地除衫放衫
再入去浸溫泉
定山溪除咗翠山亭,仲有冇其他好介紹?
東北and關東温泉7次體驗
其三:蔵王温泉 松金屋別館(ホテル松金屋アネックス)

其實唔係上去滑雪真係無乜好做,早到晚都係咁落雪,我覺得自已痴咗線先揸半個鐘車上去住一晚
晚餐主打國產牛shabushabu/壽喜燒放題,其他配菜都唔錯,尤其個湯煮三元豚,豬肉味超濃。牛肉雖然唔係和牛,但級數絕對贏到香港3舊水以下既牛肉火鍋
另外每人會送一個飯糰同幾片生果做宵夜,雖然已經食唔落(結果打包做第二日路上嘅小食

間房細細地又頹頹地,唔記得影相,總之麻麻

溫泉有一個露天同一個展望風呂,展望嗰個寫明100%純硫磺泉,質素幾好,酸度無草津同酸湯咁酸但都feel到夠酸,浸完係好舒服

另外旅館標榜用嘅係藏王天然山水,所以全館都無飲水/茶裝置,要飲水只要扭開水龍頭就得。
又真係幾好飲

一泊二食每人11340yen,係抵到爛

樓主終於等到你松金屋個包膠o刺! 有冇試個露天風呂? 係咪會有雪圍住個池果d黎架?
本身諗住BK 陵楓閣
原來房入面個私人池水唔係溫泉

其實唔係上去滑雪真係無乜好做,早到晚都係咁落雪,我覺得自已痴咗線先揸半個鐘車上去住一晚
晚餐主打國產牛shabushabu/壽喜燒放題,其他配菜都唔錯,尤其個湯煮三元豚,豬肉味超濃。牛肉雖然唔係和牛,但級數絕對贏到香港3舊水以下既牛肉火鍋
另外每人會送一個飯糰同幾片生果做宵夜,雖然已經食唔落(結果打包做第二日路上嘅小食

溫泉有一個露天同一個展望風呂,展望嗰個寫明100%純硫磺泉,質素幾好,酸度無草津同酸湯咁酸但都feel到夠酸,浸完係好舒服

另外旅館標榜用嘅係藏王天然山水,所以全館都無飲水/茶裝置,要飲水只要扭開水龍頭就得。
又真係幾好飲

樓主終於等到你松金屋個包膠o刺! 有冇試個露天風呂? 係咪會有雪圍住個池果d黎架?

有雪圍既,不過佢四面牆其實無咩feel,反而個展望風呂朝早望出去係一片雪地,非常正
有冇巴絲去過城崎?值唔值得去
1月去

Po1有講過少少可以摷下,行就無乜野行,但有避世feel得黎又唔係好隔涉
1月仲係蟹季,有預算既可book個plan整番晚全蟹宴,一流

分享一下依間,長野地獄谷溫泉旅館
有得同雪猴一齊浸溫泉
主打鄉村料理,有炸蜢食
有馬溫泉邊一個正???

揭番前面啦,有馬討論過N次,無寫要求就唔列表啦

有冇兩萬yen或以下一泊兩食介紹?
1月出發
Post 1 d有馬溫泉都over budget
最好係真溫泉有金湯銀湯唔係熱水
房冇溫泉都得

2萬1人定2人?
1人既話好多選擇,向陽閣、月光園、有馬御苑等等都有唔駛2萬既plan
2人既話就唔洗考慮一泊兩食,因為有馬的確係貴,可以考慮平一大截既日歸plan

Budget兩萬yen一位 好多都full晒
月光園嘅遊月山莊同鴻朧館有咩分別?
睇圖d泉好似一樣
留名

分享一下依間,長野地獄谷溫泉旅館
有得同雪猴一齊浸溫泉
主打鄉村料理,有炸蜢食

同雪猴... 會唔會浸浸下有浮金
有馬溫泉邊一個正???

1月出發
房冇溫泉都得

2萬1人定2人?
1人既話好多選擇,向陽閣、月光園、有馬御苑等等都有唔駛2萬既plan
2人既話就唔洗考慮一泊兩食,因為有馬的確係貴,可以考慮平一大截既日歸plan

睇圖d泉好似一樣

鴻朧館係西式房,晚餐餐廳食
遊月山莊係和式房,晚餐房內食
除此之外其他設施都可以共用
book 緊5月頭既酒店
諗住一係河口湖一係箱根。
暫時book 左湖月 埋單88000 yen 3日2夜兩個人
唔係足浴房, 係咪偏貴呢
想問重有咩好d 既選擇啊
其三:湯野上温泉 ぬくもりのいろり宿民宿いなりや

去到本來想住比較出名嘅東山溫泉,但碌下附近發現咗間Jalan評分4.9/5 樂天評分4.8/5嘅旅館,而且仲要超平,所以即刻book咗佢個每日限定一枱嘅圍爐Plan

全幢得4間房,最細6疊最大10疊,唔算大,裝修普通,所有房不附浴室廁所

話咁快到晚餐,所以圍爐就係咁,當然個plan唔止多舊魚同埋二氧化碳放題啦,食嘅嘢都同其他人唔同

山區地方,以野菜為主,唔係講笑啲野菜真係超好食,爽脆甜香都齊,你睇條青瓜刀工就知佢哋幾咁得閒有心機整料理

當你滿足於上邊嗰堆美食,飲飽食醉時,婆婆突然擺咗啲天婦羅上嚟
本來呢個trip都未食過天婦羅都ok,但……

?????????
保守估計有20件唔同款嘅野菜天婦羅(每人)
面對住O晒嘴嘅我,婆婆一個冷笑親切地用東北口音講咗句
「還有呢」
然後就拎咗兩盤蕎麥麵上嚟
係去餐廳嗌特盛俾嘅份量

我→投降

人生第一次食淨咁多嘢

第二朝早餐唔條圍爐,份量終於正常番

但個味噌湯都係好鬼多菜

溫泉有2個貸切,露天展望風呂,景觀唔錯,仲可以睇到會津線列車經過

婆婆同佢一家人真係好親切,無論食飯定行過撞到都會噓寒問暖傾偈吹水,臨走仲一人送一隻供過神嘅紙鶴保一路平安,唔怪得旅館一大堆評價都係話服務超好
如果唔介意旅館係好傳統嗰隻,刷牙洗臉去廁所都要出去嘅話,呢間民宿旅館係好正
重點係
價格:8350yen/人
呢個價真係完全無得輸
暫時book 左湖月 埋單88000 yen 3日2夜兩個人

秀峰閣本來就偏貴,房嘅質素比較舊,但佢個景(睇到嘅話)絕對係河口湖最完美
但其實湖山亭、吟景房都係差唔多
如果要房靚啲嘅話可以考慮Kukuna

秀峰閣本來就偏貴,房嘅質素比較舊,但佢個景(睇到嘅話)絕對係河口湖最完美

我都有睇過kukuna, 不過真係好鬼貴, out budget
有馬溫泉邊一個正???

1月出發
房冇溫泉都得

2萬1人定2人?

睇圖d泉好似一樣

鴻朧館係西式房,晚餐餐廳食
遊月山莊係和式房,晚餐房內食
除此之外其他設施都可以共用

一月頭有馬間間溫泉酒店都full
好可能冇得住
有冇巴絲去過城崎?值唔值得去
1月去

我覺得幾正
有幾個外湯唔錯
白濱果間海洲如何

湖山亭同吟景D 房係咪都係舊D既呢?
睇睇下湖月好似真係有D 舊... 可以揀返雪月花
其實5月 budget 90000yen 兩個人, 三日兩夜, 一泊兩食有D咩選擇呢?
舊POST 已經追曬, 大家介紹D都睇過, 但好多都OUT BUDGET

湖山亭同吟景D 房係咪都係舊D既呢?

睇睇下湖月好似真係有D 舊... 可以揀返雪月花
其實5月 budget 90000yen 兩個人, 三日兩夜, 一泊兩食有D咩選擇呢?
舊POST 已經追曬, 大家介紹D都睇過, 但好多都OUT BUDGET

唔知你5月幾多,GW就緊係貴+無房
否則平日既吟景,就算住睇到富士山既月/凪都應該係budget內

又真係幾好飲

想問下lalan寫有貸切 但寫住男1女1混0 即係可唔可以同女朋友一齊浸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞