(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
仲要揀埋京都咁cp 值咁低既地方,2k 以下 budget 要有房內風呂付真係搵自已笨多 d。
雄琴或者琵琶湖有咩推介
我見好多間都係唔近 JR 站 好似好煩

同埋如果天橋立同琵琶湖比較 邊一個好啲
花卷未去過
仙台近近地就松島既佐勘松庵
福島可以去飯坂既ほりえや
要好嘅靜嘅係要隔涉
嫌遠住dormyinn
個人覺得丹後個邊有真係好靚既旅館,個陣搵天橋立好似得間文珠莊望落ok,結果都係去番遠D既城崎
但雄琴本身地理位置就唔近JR,呢個無得救。溫泉區個景ok,係D旅館呷D,靚靚仔仔既我就咁睇係得間湯元館
請問下京都同大阪有冇溫泉可以推介下,唔係想過夜,係想搵hea浸幾個鐘個種
上網一search 全部都係溫泉旅館
月尾 我諗真係限2人入住
2個人住,膳食唔錯,你試吓上網搵吓我記得有人出過遊記,佢menu冇變過
你揀啱旅館嘅好多都會有日歸plan,自己上官網睇。想知邊間好就追po
有冇人去過浸箱根吟遊 係唔係傳說中咁正 食物如何 同埋箱根玩一日值唔值得買pass
黎緊6月會同呀媽去登別,上網搵黎搵去都好似無乜岩心水。想問下大家有無咩推介,最好係有私人風呂 因為母親大人話想係房浸到死為止
瀧乃家 be sure。
請問草津溫泉 望雲 、奈良屋 質素如何,2大人預算7-8萬yen
遲左覆
上年3個人去住由布乃庄,野食一流(食燒牛肉),貸切溫泉我一個霸哂來浸
啱啱一月去完
住一樓和式房 好正 嗰時外面仲落緊雪
都無伏
奈良屋主打懷舊feel,泉源都係用草津最古老既白旗
望雲就新裝修過,乾淨D,主打可以一次過浸兩種泉源
我年尾都book左一樓「月」,個日諗住乜9都唔做就浸住溫泉賞楓算
早成年book,俾左個半禮拜range,都係得一日有房

箱根新宿來回先2400yen,你撘其他野夠2700yen pass咪抵囉
eg.湯本去強羅620、強羅去早雲山420、纜車1370,船1000,咁你撘巴士=免費
如果你D景點全部可以用巴士cover既話咁就好難過2700
咁原來我幾好彩
我早2個月問 仲要俾一日問佢 咁啱有房
大家點睇河口湖富士吟景同湖之酒店(mizno)
富士吟景我見d cm話佢有d舊 除非住新起果棟 但果棟會貴d outbudget
湖之酒店就啱啱上年裝修完

兩間價錢都差唔多
諗唔到揀邊間好
八月去登別諗住瀧乃家同望樓二揀一
瀧乃家之前追post見咁多位巴絲都推介 但係得返CW嗰隻type 房入面冇天然溫泉
望樓就有 同埋見都唔差
所以掙扎緊住邊間 想問下咁多位意見
有無人有住過古泉閣既木屋?覺得如何
都係瀧乃家首選,瀧乃家 full 左先好諗望樓,記著溫泉旅館既靈魂正正就係佢既大風呂同佢既一泊二食質素,房入面個所謂私人風呂有冇都冇所謂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞