(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
請問大家
嬉野溫泉有冇好介紹?
本來睇左一間
茶心の宿 和楽園
見都有啲台灣 BLOG 介紹

但追完你地POST, 再睇返官網,見到呢段:

源泉かけ流しのお風呂
適温でのご入浴のため、加水をして頂いております。
山茶亭の客室付き露天風呂「藤」「山吹」「楠」「桜」、そして貸切風呂 和みの湯「つゆくさ」「なでしこ」は源泉かけ流しのお風呂です。
源泉名:嬉野温泉
泉質:ナトリウム炭酸水素塩塩化物泉

但得佢送個 貸切風呂30分無料 先係真溫泉, 即刻冇乜癮

各位去過嬉野 既有冇推介?
源泉かけ流し = 無加水、無循環既溫泉
佢段文係指4個房內溫泉同1個貸切係「源泉かけ流し」其他就因為溫度要加水
所以都係真溫泉

我知呀
但住山茶亭呢幾間房, 就冇咁平了
至少要¥25,500一個人

所以呢, 都係想睇下大家嬉野溫泉有冇推介
三月去京都自駕, 會去天橋立個頭, 有冇正溫泉推? 定都係嵐山個d?
朋友唔想訓日式房 本身想book 兵衛向陽閣 但無洋房. 京都翠泉好唔好?我見到時去到站可以有車接送 但要預先講或打電話 我到時租WiFi egg 咁提早網上email講到時到達時間叫佢地接? 第一次去浸
去完有馬返黎
係貸切度一路睇住落雪 一路浸 好爽
翠泉比起嵐山𠴱邊絕對住得過,迎送車 book 房時可以 book 埋,車就係停向龜罔 jr 出口。

如果你 book 房冇安排到可以 send email 預約。
城崎啦,自駕去穿過丹後個陣仲可以體驗下佢條超斜坡+N連髮夾彎,正到呢
邊間咁正?
我下個月去竹取亭唔知有無雪落
超期待4個貸切湯
我fd想落機第一日去 果日2:15pm到關西機場 去京都果邊會唔會好晏
如果你住得𠴱一晚就緊係唔好啦,咁玩法去到 check in 都黃昏,第二日早上又 check out ,都唔知 stay 左 d 乜。
我都好頭痛 未去過浸溫泉 又要plan埋 本身我話尾2果日去 但朋友又話要血拼
溫泉旅館個會席料理真心覺得頂唔順,根本就太多嘢食,又唔係樣樣啱口味,食到驚,所以而家有得揀嘅我一定揀淨早餐plan。其實日歸溫泉都好爽,一邊自駕一邊去唔同溫泉旅館浸下,另有一番風味。
竹取亭
兜口兜面都係香港 泡菜同台灣人
諗諗下
都係放棄私人溫泉
紫雲莊普通房貸切算
試左宏樂園早幾日,返黎俾報告大家
入門級呢間冇得輸。
住過幾次,樓中樓既房唔太好,長方形最盡頭有風呂既房比較好
有無人住過湖山亭?
銀山溫泉真係被吹捧得太緊要
係就係靚同有特色
不過溫泉街去埋瀑布廿分鐘行完..
其實有好多溫泉區都係一樣,去得溫泉旅館千祈唔好諗住附近會好多野你逛。
靚同有特色都唔夠
銀山定位就係純溫泉區,同特登打造既旅遊溫泉區然唔同
同埋個度幾間出名旅館都係過百年歷史,入面好似歷史博物館咁真係好正
入得溫泉旅館通常都有乜野要行都會向 check in 前走一轉,check in 後就好少會再出去,經常有人問夜晚有冇節目我諗佢可以去照下田雞。
咁樣好咩
我冇話唔夠
只係太誇張
有人叫我住2晚
不過因為可能我揀咗藤屋
所以失望咗
入得溫泉旅館通常都有乜野要行都會向 check in 前走一轉,check in 後就好少會再出去,經常有人問夜晚有冇節目我諗佢可以去照下田雞。

可能我講到1999
應該係旅館嘅問題
我尋晚住完湯川溫泉山人
嗰邊更加冇嘢行
但比起藤屋真係好一大截
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞