(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
官網方面要留意大多都會有中英日韓語言選擇,最多優惠 plan 一定係日語。
想八掛問下,係咪玩得一泊兩食,能夠日語對答係最基本要求?如果係,最低限度要 N 幾呢?
我英文同日文都唔識喎
放心啦,因為強蝗嘅關係,你去有番咁上下規模嘅旅館酒店,staff嘅普通話可能仲好過你
就算大家真係雞同鴨講,都8102年啦,google translate可解決99.9%問題
今次唔知搞乜,出事…
kwsk
黎緊住嵐山辨慶
想問係咪一定要check左in先可以著佢d浴袍?
同埋著浴袍周圍係嵐山走會唔會好怪?
第一次住溫泉酒店 有大有細
想同屋企人影相
唔該哂
之前住三朝館 直頭有幾個南京妹喺果到實習
分兩種浴衣
一種係普通當睡衣用嘅浴衣,旅館免費提供,通常比較素色,如果旅館所在有溫泉街,著出去係行街可以的,不建議著住去人煙稠密嘅地方/景點,但男性不在此限
另一種係彩色浴衣,女性用,旅館可能有提供租貸服務,多數收費(幾百至千幾yen),高級旅館可能免費。設計比較靚,適合著住去戶外地方(eg祭典),穿著比較複雜

正常嚟講酒店嘅衫緊係上咗房(唔係check-in)先著得啦,但如果佢有租貸服務,都可以問下可唔可以提前租
Thanks 因為我果間有得免費租浴衣
但要4點先可以check in
水上的松乃井睇落平靚正
但有無伏?
有無人新潟住過 越後のお宿 ?
https://www.oyadoinamoto.jp/

1月book 左1晚諗住滑雪
用Jalan book冇日本電話應該入咩?
香港電話 852-xxxx-xxxx,唔好亂填,有急事真係會打長途過嚟
佢地 d system 好多都係一定要入本地電話,入本土以外佢都會當輸入錯誤。
我喺Jalan同樂天好似一路都係落香港電話,官網訂唔俾先至填ip電話號碼
其實仲可以填前一日酒店個電話,有咩緊要事都叫做有得提早通知
卜左黑川,山彥旅館,有無伏
睇落就唔覺,坐等巴打試伏
1月中會同男朋友去東京,睇緊去箱根定河口湖好,
我自己就比較想去河口湖,暫時覺得秀峰閣湖月好似唔錯,但想問下除左201間房其他係咪冇貨切?
始終都係想有貨切

利申:仲爬緊第一個post
你想講係私人風呂下話?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞