(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (2)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
巴打點評價強羅既季之湯雪月花,一晚要34xx 一泊兩食

上邊講左,服務好,溫泉非常一般,唔好期待佢個房內溫泉,熱水黎既
但佢個地理位置係一流,如果唔係自駕,撘登山鐵路到強羅行兩步就到,擺低行李就可以行過隔離食銀勝亭,行番轉頭就可以坐巴士週圍去 (強羅係幾條大線既總站所以轉車都唔駛)

Thx 好想賜洒比你
即係險咗位置其他野都一般般
諗住買箱根周遊卷去玩,但見佢三千幾唔知值唔值,但又有唔少巴打推薦佢

三千幾係per人?好貴喎
我記得我個陣淡季連稅先萬6yen,咩時間去要貴成2倍

上次係因為無自駕(用周遊券),家老又不良於行所以先選擇雪月花貪佢真係唔駛轉車。屋企人就好鐘意佢D服務既,我個人就重視晚餐同溫泉,呢2點佢都滿足唔到我。

萬6yen咁平既 我book左2月尾要4萬2yen一間房
除左佢之外箱根有無啲交通方便又正既溫泉呀

上個月住左晚
呢間個熱水同晚餐真係一般,而且服務又慢
無論check in out定食晚飯
如果3千幾我覺得唔值

強羅黎講佢應該都係數一數二平,我都唔敢推花扇系列同月之泉了
我book佢D早割30 plan所以平好多,2萬1一位應該係正價

如果要平,交通又方便既,一係就落番箱根湯本/小涌谷,如果會去御殿場既,亦可以選擇仙石原

賣點平價熱水私人風呂同近車站,2萬1就接受到
強羅住完花壇真係返唔到轉頭
估唔到個post會開到2
好想同雪糕巴瘋狂去旅行 一定係狂影相,我一月中去應該得返樹枝
遲下睇下個價錢先,始終覺得季冷湯雪花比較貴

我今年一月中去左上面間吉池 (sor打錯左做新井 )
兩個人好似唔駛40000yen, 印象中一人18000yen左右
搵返email但佢無寫價錢

多謝你比呢個做參考 雪糕巴係去官網book?

我係去官網BOOK
大家BOOK溫泉旅館最好都要上佢官網睇下先, 好多時有野送
例如有送迎BUS呀, 1000YEN COUPON呀之類
經agent book就無架啦
好想同雪糕巴瘋狂去旅行 一定係狂影相,我一月中去應該得返樹枝

兩個人好似唔駛40000yen, 印象中一人18000yen左右

我係去官網BOOK

原來係咁 我睇你講果間都近箱根湯本,
雪榚巴,令外想問(我知成日申手 )去箱根我應該會買兩日周游卷玩兩日一夜,會去坐纜車去大涌谷,海賊船,然後返返旅館checkin,第二朝走,但唔知可唔可以係箱根湯本用返周游卷搭鐵出返新宿,因為正常應該係去埋河口湖同御殿場坐高速巴士返新宿,但我得兩日半唔夠時間去到果邊,所以諗住唔去
黎緊十二月尾會去大阪 有冇啲唔住浸幾粒鐘出番黎個啲
Post 2 lm

真係估唔到。

我係去官網BOOK

雪榚巴,令外想問(我知成日申手 )去箱根我應該會買兩日周游卷玩兩日一夜,會去坐纜車去大涌谷,海賊船,然後返返旅館checkin,第二朝走,但唔知可唔可以係箱根湯本用返周游卷搭鐵出返新宿,因為正常應該係去埋河口湖同御殿場坐高速巴士返新宿,但我得兩日半唔夠時間去到果邊,所以諗住唔去

箱根pass(2日/3日)包小田原線來回新宿既(但要撘浪漫特快就要補特急費)
而你講個隻係富士箱根pass(3日),包一程鐵路同一程巴士
如果你夠時間,箱根pass其實係包埋你去御殿場的,唔需要撘住河口湖都去得

真係估唔到。

想覆估唔到已經1001左

真係估唔到。

想覆估唔到已經1001左

新手追po都要追一日
黎緊十二月尾會去大阪 有冇啲唔住浸幾粒鐘出番黎個啲

淨係想浸,會用周遊卡玩既可以去浪速/住之江
如果想體驗下傳統溫泉,食下會席料理既,可以搵下溫泉旅館既日歸plan,大阪附近以有馬質素最高
再留名!
其實點樣知佢個溫泉係堅唔堅?特別係房入面個d
巴打點評價強羅既季之湯雪月花,一晚要34xx 一泊兩食

上邊講左,服務好,溫泉非常一般,唔好期待佢個房內溫泉,熱水黎既
但佢個地理位置係一流,如果唔係自駕,撘登山鐵路到強羅行兩步就到,擺低行李就可以行過隔離食銀勝亭,行番轉頭就可以坐巴士週圍去 (強羅係幾條大線既總站所以轉車都唔駛)

Thx 好想賜洒比你
諗住買箱根周遊卷去玩,但見佢三千幾唔知值唔值,但又有唔少巴打推薦佢

上次係因為無自駕(用周遊券),家老又不良於行所以先選擇雪月花貪佢真係唔駛轉車。屋企人就好鐘意佢D服務既,我個人就重視晚餐同溫泉,呢2點佢都滿足唔到我。

上個月住左晚
如果3千幾我覺得唔值

我book佢D早割30 plan所以平好多,2萬1一位應該係正價

如果要平,交通又方便既,一係就落番箱根湯本/小涌谷,如果會去御殿場既,亦可以選擇仙石原

夠啦再推花壇呢個po就要tag #窮撚免進 架啦
有馬ロイヤルホテル 有冇巴打試過?
係jalan比較過個價錢 呢間5萬羊就和牛加私人風呂
同樣5萬羊 向陽閣得和牛同普通房

巴打們會點揀?
再留名!
其實點樣知佢個溫泉係堅唔堅?特別係房入面個d

理論上會有講,但係邊講/幾多隻字講就睇旅館好唔好心了
打個比喻岩岩講起既雪月花,佢官網要禁到入去詳細情報先有寫:
「客室の露天風呂は温泉ではございません。」(房內露天風呂唔係溫泉)

另一間,深山櫻庵,佢有D房有寫
※お部屋のお風呂は『沸かし湯』となっております。 (即係熱水啦)
但有D房(就算同名)就寫
≪源泉かけ流し≫
佢FAQ就咁解釋:
https://www.jalan.net/yad308347/qa/0000806405.html
總之佢有隻房型,大部分既房都係熱水,但有少部分係溫泉,book個陣可以指定要溫泉,但會貴D

簡單黎講,除非你好有心機去研究佢個官網,否則好難知係溫泉定假狗

我係去官網BOOK

箱根pass(2日/3日)包小田原線來回新宿既(但要撘浪漫特快就要補特急費)
如果你夠時間,箱根pass其實係包埋你去御殿場的,唔需要撘住河口湖都去得

即係我齋買箱根兩日pass,第二日走既時候去返御殿場坐巴士返新宿,有錯我再睇睇
謝謝

我係去官網BOOK

即係我齋買箱根兩日pass,第二日走既時候去返御殿場坐巴士返新宿,有錯我再睇睇
謝謝

如果係御殿場番新宿,要坐小田急箱根高速巴士,呢架車箱根pass唔包既。雖然富士箱根pass包但無必要買佢,因為有箱根pass補870yen就可以撘
新宿発の箱根フリーパスをお持ちの方なら、小田急箱根高速バスの新宿~東名御殿場間(通常おとな片道1,580円)が870円でご利用いただけます。ぜひご利用ください。

當然如果要連870yen都慳既,大可以走回頭路,番箱根湯本撘小田急走

巴打們會點揀?

就咁睇相,皇家飯店個樣超舊,房亦舊,溫泉都好舊……不過野食望落是不錯的
我覺得向陽閣既大眾湯(一二三)先係去既重點,房內風呂反而無乜好處
所以如果你覺得有房內風呂係重要既,咁皇家飯店係較好選擇

巴打們會點揀?

就咁睇相,皇家飯店個樣超舊,房亦舊,溫泉都好舊……不過野食望落是不錯的
我覺得向陽閣既大眾湯(一二三)先係去既重點,房內風呂反而無乜好處

有馬ロイヤルホテル 房入面好似唔係溫泉水?

係,官網有寫
露天風呂付き客室 -10畳近代和風調-
近代和風調の和室に信楽焼の露天風呂がついたお部屋です。
(お部屋のお風呂は温泉ではありません)
京都或者大阪近郊有冇咩溫泉旅館介紹 一定要有私人風呂/溫泉

我係去官網BOOK

謝謝

如果係御殿場番新宿,要坐小田急箱根高速巴士,呢架車箱根pass唔包既。雖然富士箱根pass包但無必要買佢,因為有箱根pass補870yen就可以撘
新宿発の箱根フリーパスをお持ちの方なら、小田急箱根高速バスの新宿~東名御殿場間(通常おとな片道1,580円)が870円でご利用いただけます。ぜひご利用ください。

當然如果要連870yen都慳既,大可以走回頭路,番箱根湯本撘小田急走

謝謝你 咁應該走回頭路了,御殿場果啲唔去,留返下次

巴打們會點揀?

有馬ロイヤルホテル 房入面好似唔係溫泉水?

係,官網有寫
露天風呂付き客室 -10畳近代和風調-
近代和風調の和室に信楽焼の露天風呂がついたお部屋です。
(お部屋のお風呂は温泉ではありません)

碟埋心水向陽閣算了

Thx 好想賜洒比你

上個月住左晚
如果3千幾我覺得唔值

花壇太貴啦真心住唔起 想問下有無巴絲住過花扇早雲閣?
題外話 季之湯雪月花12月會新開一間別邸 翠雲
強羅站行5分鐘 真房內溫泉唔再係熱水
25000一人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞