買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
點睇LG W?

錢已俾
panasonic ex600 點睇? 想買部49

我都睇中D部。之前pan 記専門店promote $6100左右沒買。而家正價7680。屋企附近最平個家電器鋪報價都要$6500

點解唔上price買
之前問個有間豐澤開6280 有間開6780
巴打想問philips 6700依部好唔好
定揀返pan記ex600h

https://www.philips.com.hk/c-p/49PUD6701_30/6700-series-pixel-plus-4k-led/specifications

畫質sony/samsung

保用pan, philips唔使買

依家Philips 只可以買歐版OLED 旗艦,除咗果部機仍然保留到純正Philips 血統之外,其他都係爛鬼貼牌機

真係唔知原來依家philips收晒皮 仲以為佢出mon都叫會有保證
不過我見佢冇support utube已經唔想買 feel到個os會好唔掂
oled
最近買咗部ps4 pro 想換埋電視
主要都係攞黎打mhw 得閒就睇下4k戲咁
畫質其次首要係唔lag
睇岩左三隻 有冇巴打幫手睇下邊隻好?

1.sony 49X8000E
2.Lg 49UJ7500
3.樂聲 50EX750
畫質其次首要係唔lag

三揀一一定呢部, 得佢係 native 100hz ,4k hdr + 3d, 仲有5年保
一係就sony 49x9000e, 100hz va panel,畫質更勝一籌, 不過得2年保
同少左個3d功能
我今日去av life望過部750實物 畫質仲衰過8000e
都唔知係sale較得衰定點
唔同排子啲色水一定有差以, sony機色準係好少少嘅, 不過8000e 得naive 50hz, 有得揀嘅話, 呢部真係不了
畫質其次首要係唔lag

三揀一一定呢部, 得佢係 native 100hz ,4k hdr + 3d, 仲有5年保
一係就sony 49x9000e, 100hz va panel,畫質更勝一籌, 不過得2年保
我今日去av life望過部750實物 畫質仲衰過8000e
唔同排子啲色水一定有差, sony機色準係好少少嘅, 不過8000e 得naive 50hz, 有得揀嘅話, 呢部真係不了

而且部電視嘅反應都好緊要, 尤其係您for打機用途, 50hz會好lag, 個體驗一定唔會好.
因此首選9000e(畫質同反應較高, sony電視打ps4有加成), 次選ex750, 兩者都係100hz panel
SHARP 俾台灣佬買左之後係咪已經WHO FUCKING CARE
我而家D SHARP 平左好多
同埋睇實物D 色水都好靚
但聽講好多都係馬拉做, 同埋D 零件已經唔係日本野, 而家台灣野......

而家諗緊SONY / SHARP / LG OLED (最平果隻)
想買50吋樓下
P記唔考慮, 因為本身有睇緊, 覺得D 色水唔多靚

求建議
巴打大家買之前考慮清楚
25號係AV Life 買左部三星55^um7300
三星推廣話就話買電視送3000禮卷加xbox one s
屌那星12月28號開始拎得
屋企一打去就無貨 幾時有 唔知
世界級公司
煩緊 55 9000e , pan or sharp 既差唔多級數 佢地又五年保
想買部40-43吋電視
有時打下ps4用,想揀智能電視
冇乜特別要求,但求穩穩陣陣

Samsung UA40MU6310JXZK
LG 43UJ6300
Sony KD-43X7000E
Panasonic TH-40ES500H

呢4部邊部比較好
畫質打機sony 7000e
同埋通常買電視去邊度買穩陣同抵d
用緊9000E 加PS4 Pro 完美
畫質其次首要係唔lag

唔同排子啲色水一定有差, sony機色準係好少少嘅, 不過8000e 得naive 50hz, 有得揀嘅話, 呢部真係不了

而且部電視嘅反應都好緊要, 尤其係您for打機用途, 50hz會好lag, 個體驗一定唔會好.
因此首選9000e(畫質同反應較高, sony電視打ps4有加成), 次選ex750, 兩者都係100hz panel

9000e用家表示佢 android os 反應勁慢
sharp, no la
想買部32吋放阿媽房, 係price.com諗緊以下2部32吋:
Panasonic: TH-32ES500H
Samsung UA32M5000AJ

budget預3000樓下, 歡迎有其他推薦~ 感謝!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞