買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
就係無呀屌
samsung ua40mu6310
連藍牙都無呀,
好似有WIFI
見步行步,光纖轉藍芽囉,舊零水試下

price係咪list錯左,點可能
行貨都七皮我即買
應該報錯

https://post76.hk/news/2018/05/lg-signature-oled-tv-w8-press/

77 吋 LG OLED TV 4K C8 港幣$139,980 元
32吋有無推介 ?
其實點解oled由65上77吋個價位會跳得咁勁
明明pixel大粒左應該無咁難整
由55上66個分別比較上細好多
我都唔係相關行業既人
不過睇過其它論壇講係切割問題
據聞依家lg用既8.5代廠,一塊玻璃可以選擇切割成2塊77吋,或者3塊65吋,又或者6塊55吋

如果lg開始用10.5代廠(一塊玻璃可以切割成6塊75吋或者8塊65吋),65吋以上既價錢先會開始回落

(以上全部聽返黎+印象,最好自己查證 )

ssp間鋪有價了
嘩,果然係世界杯年, 個價好進取
77" OLED如果可以做到大陸個價,姐係六七萬左右,係會好撚吸引
直程三米距離內直程projector級既包圍感,不過又有埋OLED既好處

btw,衣家買舊年既65" C7行貨都係三萬內,如果唔需要C8既HDR tone mapping真係可以考慮
乜spec 都假。先㨂牌子,再睇budget以內model.

我就買左Panasonic, 貪佢五年保養
今日買咗呢部 40inch又4k好似得番佢
係,又平
放係房一流
唔打機, 32吋有無推介?
岩岩入手sony z9d
係貴d ,希望冇後悔啦
有無巴打換左2018既Pan記
P記oled panel 係咪LG生產的WRGB?
唔知係咪睇慣LG味精IPS,換左三叔之後覺得好唔慣
買左600h等緊
成個型號係咩
準備換電影 3-4K 有咩好選擇
準備換電視 3-4K 有咩好選擇
600h 冇出啦
好似比第個型號取代左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞