買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
Thx 等落舖睇下🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
btw...2018仲有無VA PANEL既4K TV ?
如果想買50-55 吋電視 爬文見係咪sony x9000e 最好?
3000 蚊左右有咩好推薦? 普通房用 玩下ps4 冇乜要求

Sony w66e 屌唔屌得過
SAME 我諗緊買唔買 55 FX700H定係49 FX600H好.....不過EX600H仲抵屌
究竟有咩理由可以說服屋企人換左部07年JVC
仲係HD Ready用緊機頂盒
Hisense 啲電視好唔好
想平平地買部32吋
會唔會肯比二千左右 EX750 VA PANEL好靚 睇片佢真係反到個湖面既星星 連2018 既FX800都都係得黑色一片 靚到O晒咀 可惜屋企淨係最盡只係放到43吋
咁大分別?
有冇人試過TCL?
好多鬼佬推既budget TV
香港50吋賣緊5k左右ja
可以去中X電器睇下......但真係無得傾

咁岩佢擺齊晒我心水既機一齊 呢部真係引到我企左0係度睇 可惜...屋企細 無位擺佢...
FX好似新出 都冇佢咁靚咁攪笑
想整個廿幾吋係房掛牆睇,TCL係咪budget 之選
要畫質,穩定,售後,一定sony
唔好買panasonic部43FX600,畫面校到最光都唔夠光,買左先知中伏
43FX600畫面好暗
有無關慳電功能,感光功能
關晒了
代理CHECK,正常唔會好暗,可能壞背光
又未到好暗,唔夠光囉,剛剛先開盒,應該唔係壞,似設計問題
philips 4k 55吋都係3千幾...

點都好過tcl
無乜點留意philips
但4k, 55吋,3k幾…應該唔會係好野?
只係見TCL 係rting評價好高下
但我想買有soundbar果個series香港無出
想買部3x吋嘅電視
主要打機,得閒睇下戲同睇下電視,唔插天線
有無介紹?

對電視完全無認識,唔係追求高畫質嘅人
筆直4000內
一直都係sony 死忠。第一部用咗6年壞咗。
第二部都繼續支持。點知用咗3年幾又打柴。
已經有小小心灰意冷
想轉投三叔or Panasonic算了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞