買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
遲下換機 睇左幾日 暫時覺得

1. Sony 55x9000E 呢隻好多人推薦 缺點係個os system 同埋音響效果差 好似維修費好似好貴

2. Panasonic 58ex750H 都好多人推薦 5年保養 比較大

3. Lg 55 (有冇推介) 好似比較平 但55UJ6300/6500有巴打講左係假 4k 所以唔考慮
Nano cell好似唔錯?

目標想1萬樓下 所以傾向選擇3
如果揀唔到 可能貼多小小買1/2算
主要想睇下 電視 電影 / youtube 有switch ps4

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

LG 大家點睇 55uj7500/55sj8000/8500/9500

Sj85/Sj95先真4K

點解?
sony 有內置 google cast

可以電腦/網上既影片 網頁 雹腦桌面

都可以投射去tv 到

Sony 9000E / 9300E / Z9D / A1
LG B7 C7 OLED

我個人覺得 LG OLED 抵買D

如果Like Sony 就 9000E起步

Pan 就 EX750 中階王者

其他無心水

都可以投射去tv 到

求教學

1. Sony 55x9000E 呢隻好多人推薦 缺點係個os system 同埋音響效果差 好似維修費好似好貴

2. Panasonic 58ex750H 都好多人推薦 5年保養 比較大

3. Lg 55 (有冇推介) 好似比較平 但55UJ6300/6500有巴打講左係假 4k 所以唔考慮

主要想睇下 電視 電影 / youtube 有switch ps4

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

LG 大家點睇 55uj7500/55sj8000/8500/9500

點解?

我講漏
以上咁多部L豬之中

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

點解?

我講漏
以上咁多部L豬之中

如果睇TVB D垃圾,買3K內就可以
P記?我只係知Sales都唔敢propose,display果部玩咗冇一個月就打柴,就算有5年保

你隔幾日再落去,如果部機重喺度,你就買呢個
model啦。如果係壞點會重show出來霸住個位?一早退返俾供應商啦。至於點解要熄機,係因為有sales睇中呢部等年尾清display時買,咁熄機咪無咁大損耗囉。個sales都知呢部係好嘢,不過佣低喳。
利申,以前做供應商。

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

點解?

我講漏
以上咁多部L豬之中

real 4k
sony 9000e VA panel
pansonic ex750 ips 3d 5 year warranty
lg sj85~sj95 分別誤大

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

點解?

我講漏
以上咁多部L豬之中

real 4k
sony 9000e VA panel
pansonic ex750 ips 3d 5 year warranty
lg sj85~sj95 分別

都可以投射去tv 到

求教學

洗咩教學
插埋同一個router
之後係chrome入面撳投放->投放桌面
用Ryzen Master 定BIOS超好啲
用Ryzen Master 定BIOS超好啲

錯PO
P記?我只係知Sales都唔敢propose,display果部玩咗冇一個月就打柴,就算有5年保

P記

Source

Source? 親身去凶宅買電視時既親身經歷

你真係咁叻可以係凶宅到見到Panasonic 電視?
三星都唔好買 真係買番pan記最好
panasonic ex600 點睇? 想買部49
想買部40吋-43吋既4k 電視放係房
大陸牌子都無所謂
panasonic ex600 點睇? 想買部49

同SONY X70e 比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞