買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
點都有個價值 你部咩舊機
唔係做呢行只係有買賣過二手電視
家中仲用緊陳年拍死馬
屌拿星,我有部差唔多一樣
SHARP LC-46GX3DH
又係完全無壞,日日開用足十年
成日想換4K都唔同我壞
d白位暗位好差,見到晒背光光管
而家32"有咩平推介 諗住買hilsense
amazon 有冇抵既電視推介?
幾錢 我果部千7
咁岩我fd有部咁上下model 上年壞板又千零蚊整番
D機咁耐用點換新
我屋企用htpc 同ps4 都可以出netflix
4k source 邊到多D 除左課98netflix 外
平的4K都是假4K 偷工減料
最近見三叔部55mu6300 真4k panel 6千頭算係抵買之作
出左fortress 睇實機 係可視角度無其他ips機咁高
你地部舊野既背光光管有印未?
我嗰部暗畫面白畫面好易見到
舊機拍死馬有印 但用一排就無左or慢慢淡
見到背光光管換得機啦點忍呀
因為客廳多數係屋企人睇膠劇同睇波,我都唔太care,自己書房d mon仲正過出面
不過近排世盃都要換個4k機頂盒,都想順手換撚埋個電視佢
部野只係背光老化,其他野完全perfect真係吹佢唔漲
未壞就換點睇都好似似有敗家,佢又重到唔可以隨便掉去第二間房用... 有d頭痕
有冇$5000內49吋以上4K TV
Sub左NETFLIX 4K 冇4KTV好似好蝕咁

今日見到hktv promo
Philip 55吋 $4990?
請問各位推介嗎
長開可能好D,之前有部好少開嘅壞咗電源,淘仔佰幾蚊換板又可以用番

9000e玩ps4 pro出左最下面果句 正唔正常?
Ching點睇LG UJ7500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞