買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
買mon 好過啦咁 依家3X吋既電視全部都係低級貨...

反而4千幾蚊買既mon 應該衰極都有譜 22-24吋左右既FHD MON先一千蚊左右

4千蚊既mon應該唔會好失禮
但我無用電腦
同埋我想間中睇下電視,間房插唔到天線
睇下電視又插唔到天線 ? 咪即係MYTVSUPER/其他OTT裝置/機頂盒/NETFLIX?

呢D全部咪又係經HDMI輸出?

所以我就推薦你買MON

當然我都唔係好熟 只係比多樣選擇你諗諗
真心唔識 我得閒去睇下
Thank you巴打
我之前用plasma,相信應該唔會太覺眼 或者太反感 不過好飲恨既 係屋企擺唔落EX750 D畫面真係好靚
想換電視 因為屋企人鍾意用SONY 5000-7000 筆直 X7500F 43" 呢隻會唔會算最好
唔好買行android既電視
55"
Sony 9000E vs LG 55bv7 點揀好
好咩唔好
同問
Lm
網上睇到LAG問題多

用聯發科MT5891 4核1.1G cpu + 2G RAM+EMMC

用最cheap spec,所以lag

原理手機MT5891 4核1.1G cpu + 2G RAM+EMMC,預左lag
各位 這個好不好用呢
🙏🏻
Samsung NU7400 vs Panasonic 43FX630H vs Sony X7500F
電視業務賣左俾海信啦,唔好再諗呢個牌子喇
x9000f 都lag?
大家點睇?
外國review就話NU7100最高分
但冇7400 data

Sony 7500F冇左8000E tri唔識串 display,色域差D

Panasonic冇乜研究

係HABBITZZ 見到e 2部開e個價 我見avlife 送完啲野個差額都差唔多 巴打們有咩意見 有無話邊部好d 性價好無 利伸學生窮撚用嚟打ps4pro 睇英超同netflix
要畫質x7000f

要平nu7100
房淨係擺得落24吋
想問24吋電視有咩推介
我都搵緊 求介紹
最後買左Panasonic 49FX600
過幾日送貨
幾錢啊巴打?

另外有無勇者 買左三叔nu7400? 有咩意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞