買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
多謝巴打,始終都係親眼睇好
多謝分享
OLED 根本屌打Led 技術,差小小一定係簡LG OLED。 上rting 網一睇就知分別
Pan記睇Netflix 都係裝app?
新岀果部小米電視4 75吋 8999$點睇?
求理性討論

用緊letv 42”(垃圾)
機嚟到已裝咗少量app
有Netflix YouTube PrimeVideo...
HKTVmall OpenRice
同其他我唔識嘅app
有最常用既netflix ,youtube就夠做啦
我日日都會開netflix睇
最近新聞報導話小米部新手機喺跑分同影相方面有做假

公司以睎暪手段推銷新産品
如此有「誠信」之公司的所有出品
理應多多支持...

最緊要都係你自己鍾意就OK
用Firefox OS d app係咪好少
我諗住岀43EX680,希望唔會遲 見幾抵玩,最主要都係Netflix 同YouTube 姐
係, 基本上係得youtube同netflix有用, 另外仲有内置web browser

少係少d但係用得最多都係呢d,夠用就ok啦
Viutv同蘋果動係咪都無
無錯, 我youtube睇下d youtuber d channel, netflix就煲劇, d時間都唔夠用,仲邊有時間攪其他野
而家最抵買係咪都係去中原買43EX680
冇,viutv我係用電視miracast上電視睇

其實有樣野好多人唔知,android tv同電話晚android係兩個開發版本黎, 電話有既apps android tv係未必有架, 好隊人以為個android market同電話一樣
咁如果用iPhone 就要用apple tv射?
40 43平平地有咩好推介?
應該就係,我冇用iphone唔多清楚
唔該巴打先 準備岀43EX680
等你開箱大家交流下,我都用左半年ex680 好滿意

我自己係用緊ex680 + lg sound bar + android tv box + ps4
部電視得光纖OUTPUT 聲音
有無轉換器
可以光纖轉藍牙 + AUX OUTPUT
揾親既一係光纖轉藍牙,
一係光纖轉AUX,

我驚買左個光纖轉藍牙番黎又唔多掂
冇乜研究,見呢支平靚正size 岩就即買($900) ,個subwoofer隔3米仲係個梳化後面都收得到較勁d bass成張梳化震哂
飛利浦點睇 呢期平到仆街
睇送食飯囉,冇問題個喎
下,3.5mm都有掛? 你咩電視?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞