買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
samsung ua32m5000aj 放房比老母睇
Sony 55x9000e 放廳睇 打ps4 pro switch

夠唔夠做

Sony 55x9000e睇review話係同range最好
諗住用黎睇4k片同駁落pc 有冇伏?

pish
想買一部40/43寸1080p,一部32寸720p
求推介

40w660e
想買一部40/43寸1080p,一部32寸720p
求推介

720P 落去實惠見邊部平咪買
55" SONY9300E 同LG OLED B7 差不多價, 點簡?

sony畫質高啲,但lg夠耐用

LG耐用

呢兩部選,應該係問人睇電視多定睇電影多。
睇電視多就sony led,睇電影多就LG oled

睇netflix/電影 打機多, 唔睇TVB

睇4k hdr 就買oled啦,睇電影正好多。

如果睇cctvb多,右上角個死人icon好鬼易有燒印,就算過一排會消失都會唔安樂。

通常幾個月會減價 要等下年出新時?
有冇人考慮小米電視?
55" SONY9300E 同LG OLED B7 差不多價, 點簡?

sony畫質高啲,但lg夠耐用

LG耐用

呢兩部選,應該係問人睇電視多定睇電影多。
睇電視多就sony led,睇電影多就LG oled

睇netflix/電影 打機多, 唔睇TVB

睇4k hdr 就買oled啦,睇電影正好多。

如果睇cctvb多,右上角個死人icon好鬼易有燒印,就算過一排會消失都會唔安樂。

通常幾個月會減價 要等下年出新時?

個個牌子唔同,我之前去76post睇有無人講
諗住買個4ktv 玩ps4 pro 43吋以下
各位巴打有咩推介
想買43吋 4k 睇netflix

暫時睇左sonyx7000e, lg uj6300
好似lg 色水好d 同喇叭都幾大聲 , 但唔個呢部你真定假4k

點揀好?
千其唔好買平價lg4k電視,極有可能係假4k,6字頭系列嗰啲九成係假,假4k畫質仲差過fullhd電視

panasonic電視保養期達五年,要求唔高又怕懷嘅可以揀佢

咩假4k 有咁多pixel 比你就4k 嫁啦
樓主on9 此post已完
屋企部 Panasonic Plasmas 用左5年
好想換OLED
屋企部 Panasonic Plasmas 用左5年
好想換OLED

plasma靚d喎
想買43吋 4k 睇netflix

暫時睇左sonyx7000e, lg uj6300
好似lg 色水好d 同喇叭都幾大聲 , 但唔個呢部你真定假4k

點揀好?

假4k嚟

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300
千其唔好買平價lg4k電視,極有可能係假4k,6字頭系列嗰啲九成係假,假4k畫質仲差過fullhd電視

panasonic電視保養期達五年,要求唔高又怕懷嘅可以揀佢

咩假4k 有咁多pixel 比你就4k 嫁啦
樓主on 此post已完

總之rgbw就一定係假4k,唔見佢貴價型號用rgbw?
諗住求其買部24-27寸既idtv比呀媽放係房睇TVB
有冇推介?
係咪是但買番topcon viewsonic個D就算數?

聽講topcon啲保養好差,買唔過

TOPCON最撚垃圾,買返黎多BUGS,重開機resset 設定,開機要開電掣等十秒後按先有用,有時會重置哂所有頻道要重新搜過,電視機旁邊按鈕,一粒制連住另一粒制,按一粒變左按兩粒 or 另一粒,我屌 早幾年壞埋內置高清解碼用緊網絡機頂盒,依家都唔太睇電視已經唔會買新,但食飯開住覺得好ON9
最近想買55吋電視放廳
想問下智能電視個系統係咪冇乜所謂?聽人講揀返android 會好過os
同埋你地通常邊到買會抵d?

今日出去睇完 見到lg 6300/6500 岩岩追完post先知假4k

我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞