買電視機換電視機集中討論區

1001 回覆
44 Like 8 Dislike
想買部40~43吋俾屋企人 唔需要智能 3000預算 有冇好推介
量子點電視發咗達一定買
大家點睇量子電視?
想買部40~43吋俾屋企人 唔需要智能 3000預算 有冇好推介

40M5000

平玩就東芝 40L3650

40M5000

平玩就東芝 40L3650

東芝已經變咗支那牌

40w660e
遲下換機 睇左幾日 暫時覺得

1. Sony 55x9000E 呢隻好多人推薦 缺點係個os system 同埋音響效果差 好似維修費好似好貴

2. Panasonic 58ex750H 都好多人推薦 5年保養 比較大

3. Lg 55 (有冇推介) 好似比較平 但55UJ6300/6500有巴打講左係假 4k 所以唔考慮
Nano cell好似唔錯?

目標想1萬樓下 所以傾向選擇3
如果揀唔到 可能貼多小小買1/2算
主要想睇下 電視 電影 / youtube 有switch ps4

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

LG 大家點睇 55uj7500/55sj8000/8500/9500

只要唔係6系列理論上應該無問題
其實點睇係假4k
我見http://rtings.com 都特登係6300/6500到寫住 “4k”

拉到最底係紅綠藍就係真4k,紅綠藍白就係假
宜家仲買 9000E 會唔會水尾 ?
2月 會出新一代喎...
宜家仲買 9000E 會唔會水尾 ?
2月 會出新一代喎...

等2月先買囉
遲下換機 睇左幾日 暫時覺得

1. Sony 55x9000E 呢隻好多人推薦 缺點係個os system 同埋音響效果差 好似維修費好似好貴

2. Panasonic 58ex750H 都好多人推薦 5年保養 比較大

3. Lg 55 (有冇推介) 好似比較平 但55UJ6300/6500有巴打講左係假 4k 所以唔考慮
Nano cell好似唔錯?

目標想1萬樓下 所以傾向選擇3
如果揀唔到 可能貼多小小買1/2算
主要想睇下 電視 電影 / youtube 有switch ps4

電影達人 來吧

3星機太鮮色 都唔考慮
大陸機驚爆炸 都唔考慮

LG 大家點睇 55uj7500/55sj8000/8500/9500

Sj85/Sj95先真4K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞