覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
男仔睇不思義遊戲..

但係好正
一睇呢啲post又覺得自己老左
以前真係百花齊放
細路嘅娛樂點只電子嘢
東南西北 粗口歌 數白欖都玩一餐

仲有一部遊戲機打橫嘅
個時好hit嘅digimon 格鬥game
打敵人會跌珠再食佢啲珠進化
呢部嘢叫咩 有無人記得?
80後細個時睇 ,

龍珠 , 幽遊 , 數龍1, 四驅兄弟 , 高智能方程式

gundam ( 機動武鬥傳 , w , x , 0083 , 0080 , zz 之類 ) , 美少女戰士

PKM , 叮噹 , 小新 , EVA ,

超時空要塞7 , 入樽 , 足球小球 , 勇者系列

皇家雙妹o麥 , 亂馬1/2 , 宇宙騎士 , 魔動王 , 機動警察

仲有好多經典

登龍劍
以前真係百花齊放
細路嘅娛樂點只電子嘢

仲有一部遊戲機打橫嘅

WONDERSWAN
童年屈機但大個仆街
六七十後就屈
細個個個都咁窮全部玩埋一堆
大個經濟起飛做乜都發
80後細個時睇 ,

龍珠 , 幽遊 , 數龍1, 四驅兄弟 , 高智能方程式

gundam ( 機動武鬥傳 , w , x , 0083 , 0080 , zz 之類 ) , 美少女戰士

PKM , 叮噹 , 小新 , EVA ,

超時空要塞7 , 入樽 , 足球小球 , 勇者系列

皇家雙妹o麥 , 亂馬1/2 , 宇宙騎士 , 魔動王 , 機動警察

個陣唔止卡通 連電視劇都高質好多

仲有好多經典

仲有神奇小子,Q太郎,宇宙大帝,無比敵,黃金戰士,變型金剛,我係HE MAN,大力水手,千年女王……
無個性戰隊
無個性戰隊

玩極都過唔到第三關
點解無人記得咕嚕咕嚕魔法陣 我記得好細個果陣睇
利申:93
以前真係百花齊放
細路嘅娛樂點只電子嘢

仲有一部遊戲機打橫嘅

WONDERSWAN

我覺得要分清楚90頭定90尾
其實用閃電傳真機/至net小人類/ICU已經分到三段人
閃電傳真機果期就係最高質
以前真係百花齊放
細路嘅娛樂點只電子嘢

仲有一部遊戲機打橫嘅

WONDERSWAN

係打橫同打直都打得
我覺得要分清楚90頭定90尾

agger 95打後 唔知點解有d大唔透
成功打去有線兒童台個送禮物節目
點知隔離線家姐又想打電話於是㩒咗粒聽筒位掣(好記得依幕)
跟住搞到無啦啦斷線 事後喊咗好耐

同埋試過想畫露芝亞去兒童快報投稿
畫完寄過去已經覺得做咗件大事 好興奮
樓主個代應該係90中至90尾
樓主講個啲係已經過左我童年
係我青少年個期 開始冇咩時間睇電視既年紀

我睇doremi 寵物小精靈 彈珠人 四驅車 數碼暴龍第一代 金田一 百變小櫻 超人迪加/帝拿 美少女戰士 咕嚕咕嚕魔法陣 龍珠 仲有好多
有套係咩魔法唔知乜 唔記得咩名 有個大叔做男一定男二 去冒險既 好正

放學衝返去趕住睇3點半時段
有冇人睇過守護天使莉莉佳? 以前睇完之後好on9 想做護士, 因為套衫好靚
以前日日放學返屋企追卡通片

鋼煉夜晚播仲要偷偷睇

而家細路就3歲開始補習 冇哂童年
又借d 依話我地00後
有童年冇未來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞