覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
至Net小人類前先係黃金時期,放學ICU後已經開始末落,兒童節目比以前變左質。果時上網同報紙賣睇完會智商下降,再睇已經會俾同學笑。
個時小學俾人呃我係電腦室開火影忍者直播室係睇火影
以前細個夏天落公園玩 好多細路 行都冇訂行 個個玩到身水身汗
宜家個公園仔得小貓三四隻
燒賣俠
漢堡拳
馭龍少年
幪面貓俠

打機就
曙光2 FEZ hp
依家大過左就成日都好懷念以前細個既日子 真係好開心
點少得超人迪加 帝拿 佳亞
仲有小學尾中學頭食正online game最興盛時期 魔力 RO 彩虹呢d不可不提

實在太多 一時間講唔晒
五色戰隊嗰陣時仲覺得好睇 個個星期日都神七今早起身睇 有時候早得滯 5點幾有啲好舊嘅連續劇睇

細個唔使訓太多,星期日晨早起身
食住麵包歎住朱奶睇戰隊

朝早6點有卡通 有時太早起
會見到冇節目 得個標誌係度計時

https://www.youtube.com/watch?v=mE93oRuM3fc
現時大了 那種心跳難重演
嗰時啲online game都好好玩好有回億 仲記得次次都駁三線同啲同學玩跑
燒賣俠
漢堡拳
馭龍少年
幪面貓俠

打機就
曙光2 FEZ hp

馭龍少年其實出系列都得啦
01234同56789已經係兩代人
Gameboy
Xanga
永不忘記回憶

hkflash

有無人聽過http://Pk.com傳説?

屌你 你係咪我同學黎

小學電腦堂成日上
至Net小人類前先係黃金時期,放學ICU後已經開始末落,兒童節目比以前變左質。果時上網同報紙賣睇完會智商下降,再睇已經會俾同學笑。

再早啲仲有閃電傳真機
雖然記憶已經有啲模糊
以前細個夏天落公園玩 好多細路 行都冇訂行 個個玩到身水身汗

以前唔知點解唔識都可以成個公園一齊玩
每期兒童快報都第一時間睇的的亞個兩頁
仲有好深印象係兒童快報編輯部漫畫入面個個都係壽司

利申:溫緊midterm見到個po好想睇番曬以前堆動畫漫畫劇

仲有冇人記得

貯金大冒險?

呢套超級好睇!!
燒賣俠
漢堡拳
馭龍少年
幪面貓俠

打機就
曙光2 FEZ hp

馭龍少年其實出系列都得啦

好撚奇怪 明明大熱時間播
但大個好難搵到同好少人提
補link
https://youtu.be/imZpHagmGas

以前唔知點解唔識都可以成個公園一齊玩

好記得俾人偷咗件barbie衫同一隻爆旋陀螺
認識社會第一課
以前有yes卡,coco
仲有寵物小精靈卡,高達卡同遊戲王卡...
而家玩pokemon go....
如果當年見證唔到pokemon首播,比卡超點俾人馴服,亞古獸進錯化同時空進化的話,咁你個童年真係冇左一半趣味
要去漫畫鋪租漫畫睇、玩召喚王卡 會有比賽玩
Online game仲係收錢
落街都會玩捉、2$包媽咪麵
識唱電視劇主題曲、兒歌金曲
仲有通街都係網吧
白飯魚、con屎

邊似宜家d學生咁富貴
微星小超人
魔神英雄傳
勇者王
踢出我天地
仲有好多好多 多不勝數
以前帶手提電話返學係有錢,唔係個個有
而家好似每人一部咁...
以前有yes卡,coco
仲有寵物小精靈卡,高達卡同遊戲王卡...
而家玩pokemon go....

會儲卡, 仲有本貼紙簿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞