覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
有冇人記得"兒童快報"

細個飲茶必買
份野好乸大份 每次都睇到好"呢 hea"

重記得由 兒童快報-> COCO-> 快樂龍-> 天馬行空,由細睇到大,本本都好好睇,大嗰就冇買

仲有冇人記得

貯金大冒險?

功夫小食神吖

仲唔係炒飯俠?

仲有冇人記得

貯金大冒險?

功夫小食神吖

仲唔係炒飯俠?

好似有隻係燒賣
digimon同pokemon夠屈機
科技既發達 見證住自己越嚟越老
好開心身處係個個年代
電腦電視網絡
係 補習有時會問下中小學雞平時做d咩
唔係玩LOL就咩傳說對決
上網就睇咩youtube 直播
唔好話玩具 連追動漫既都好少
Msn同send msg年代真係好懷念
每一個都諗清楚先覆 因為唔同台要錢

個個都話用人仔 唔記得幾錢任send

8蚊一個月
兩部電話 一部3 一部人仔儲值
有無訂過小學啲木棉樹嗰啲兒童雜誌,雖然好低能但細個超想老豆老母訂

我記得我訂過本送過啲玩具顯微鏡,收到玩過覺得好撚神奇,到大個少少有次執屋見到攞黎玩下原來佢一直內置左張圖

唔知而家小學生仲有無呢
有無訂過小學啲木棉樹嗰啲兒童雜誌,雖然好低能但細個超想老豆老母訂

我記得我訂過本送過啲玩具顯微鏡,收到玩過覺得好撚神奇,到大個少少有次執屋見到攞黎玩下原來佢一直內置左張圖

唔知而家小學生仲有無呢

我記得有份兒童雜誌有隻栗子天使

唔知而家小學生仲有無呢

唔係啊嘛 好on9
以前電視節目表堆節目都好撚好睇 而家
慶幸自己生於九十年代
食正97沙士科網雷曼
唔方唔屈機
星夢 wl 女神 夢歷
90後加收費電視仲正
有線兒童台,cartoon network,animax,想睇乜都有
之後屋企轉左無線收費台,個兒童台瘋狂重播舊卡通 勇者系列睇晒咁制
果時拎住成抽數碼暴龍落街出街都會搵到人打
仲有pokemon換寵對戰
家下公司想搵個同事一齊煲下pokemon都難
利申:買左數碼暴龍復刻機但唔敢拆出街玩俾人當on9
當年專睇深夜檔,捉鬼天狗幫,七武士,甲賀忍法帖,Monster(魔剎),有無同好
其實01都做過哂你地d野

用floppy交功課試過未?

整壞隻冇野嘅 Floppy 拎去交
當年專睇深夜檔,捉鬼天狗幫,七武士,甲賀忍法帖,Monster(魔剎),有無同好

熱鬥小馬

中一果陣有次訓唔着打開電視睇見到有套卡通擺深夜播幾得意,之後就個個禮拜都追
就係捉鬼天狗幫,仲覺得原來深夜d卡通片幾好睇
之後到七武士,最後死清光咁濟

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水
90後 你地講嗰啲我都睇住佢地hit
但屋企人完全唔俾我玩 係咪無童年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞