覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
仲有超人魷魚絲
2-3蚊有包
入面送個可以拎嚟彈嘅野
小學小息成日同同學挑機
上午校 放學去公園同三唔識七既人玩河仔
三點半前趕翻屋企睇卡通直落六點半重播劇 之後還比屋企人睇新聞
撚人王(爆笑王),coco 必睇 同兄弟姊妹輪一部game boy 大米
個排播緊既卡通 一定會買番個卡通玩具黎玩 暴龍機會行行下街比人撩隻揪 公園擺哂盤咁玩爆旋 擦到火花就係勁
去網吧同人區域連線cs1.5 1.6 重有公仔面食
青春期時岩岩好經歷icq msn年代 成班fd同一個群傾唔停
Online game興起 每年都新出好多免費game任玩 個陣冇skype 要霸主屋企電話 一個博一個咁傾
一個月過千個sms 唔同台就可以絕交 練成單手櫃統底打字
朋友電話號碼一定會記得....

之前落街玩陀螺啲MK裝刀片 有冇人記得
數碼暴龍公仔麵都係經典,已經成日叫阿媽幫手買

買完包麵唔食 淨要入面張卡
快樂龍>>>>>COCO
仲有超人魷魚絲
2-3蚊有包
入面送個可以拎嚟彈嘅野
小學小息成日同同學挑機

呢個真係!仲會研究點整到佢好彈啲,個陣仲有個專用圓筒裝住
唉98表示都非常後期啦。
雖然有玩gameboy, psp(monster hunter )睇放學icu ,小學嘅活動就係狗衝返屋企睇卡通片,放學icu, 之後515-545。仲有睇tvb! 星期五晚930明珠台電影!!! 小學暑假會落公園玩捉,bb彈槍。爆旋陀螺,高達模型。
打online game !

但無玩icq msn ,因為個時太細個?仲記得小六先申請Facebook , hotmail?
仲記得會記住死黨電話號碼吹水,約出街!同台先免費message
到中3開始就開始玩智能電話。
93撚追哂成個post
真係差啲喊
Msn同send msg年代真係好懷念
每一個都諗清楚先覆 因為唔同台要錢

個個都話用人仔 唔記得幾錢任send

嗰時電話上台得兩班人, 一係人仔一係3, 通常圍內frd都係同一個台, 就係為咗同台任send
到中學臨畢業先突然變咗8蚊一個月
彩雲國物語同玻璃面具真係好好睇

究竟佢做到個舞台劇未 完全冇印象睇過結局

做唔到,佢對手做左
而彩雲國物語唔跟輕小說發展就無再追

唔係冇結局咩?
最近個作者又重畫舊嗰啲漫畫, 唔更新連載內容, 個個都祝緊佢長命百歲, 畫埋結局先好有事
Msn同send msg年代真係好懷念
每一個都諗清楚先覆 因為唔同台要錢

個個都話用人仔 唔記得幾錢任send

$8/3000個信息
嗰陣真係3000個都唔夠send

我記得8蚊有10000個, 嗰時為咗試可唔可以send爆呢10000個(唔計空白message但計連鎖信)真係幾乎瞓覺都要覆message, 結果好似係點send都唔爆
香港90 後係屈機
個個都受高等教育
最記得小學有掀蓋手機玩貪食蛇已經好開心 有部掀蓋手機已經有班同學羨慕,過黎一齊玩

嗰時啲手機部部外型都好有特色, 真係會為個樣而瘋狂trade機, 而家部部睇落都差唔幾咁
90後係食正娛樂文化既黃昏

無論電影 玩具 音樂都係
90後係食正娛樂文化既黃昏

無論電影 玩具 音樂都係

其實八十除咗以上果 d, 仲多咗公園會有刺激嘅滑梯,韆鞦、氹氹轉、大網架、大鋼架等等、卡通又有一堆機械人動畫、龍珠、幽遊、eva, 男兒當入樽呢 d

以前落公園玩玩下就成班人衝上人哋屋企/帶成班人上自己屋企玩, 而家啲小朋友仲識咩叫公園咩
每日一篇算唔算
90後得童年好囉,一出身就無希望
最記得小學有掀蓋手機玩貪食蛇已經好開心 有部掀蓋手機已經有班同學羨慕,過黎一齊玩

嗰時啲手機部部外型都好有特色, 真係會為個樣而瘋狂trade機, 而家部部睇落都差唔幾咁

Android個樣全部係Sony Xperia Z既變種

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

80後先最正,呢張圖全部睇過曬
90後先出世既已經係尾水緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞