覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
外星 bb 撞地球 大個之後搵番套漫畫黎睇
草莓100%
online game又岩岩興起
依個post 睇到好掛住以前細個嘅時候

塊魂係第一隻令我沉迷嘅Ps2 game
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

死宅男
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

死宅男

對唔住
Push
個個星期六晨咁早起身開明珠台睇迪士尼卡通
動畫屈晒機套套都好睇又有得玩
彈珠人、暴龍機、Pokemon game、搖搖、陀螺、四驅車、激鬥戰車

小學至初中又岩岩係online game全盛時期
返學就玩同一隻game既傾埋一堆

仲記得以前星期六晚有張學友做主持既迪士尼電影睇,個個禮拜都追

94定95應該係最後一批有得返上下晝班既小學雞
上晝班同下晝班同學雖然三唔識七
但都會傳紙仔傾計

俱往矣,而家90後應該係社會上最慘既一班人
彈珠人、暴龍機、Pokemon game、搖搖、陀螺、四驅車、激鬥戰車

仲記得以前星期六晚有張學友做主持既迪士尼電影睇,個個禮拜都追

但都會傳紙仔傾計

小四間學校拆開咗變兩間 然後變咗全日制我勁唔開心 雖然放學都係有卡通片睇

但都會傳紙仔傾計

成日都諗會唔會有人留本筆記係櫃桶 然後同上/下晝班傾計
當年嘅電視劇都好好睇 烈火雄心 尋秦記 海派甜心 流星花園 交響情人夢 求婚大作戰雖然都開始近期

求婚大作戰都十年啦,雖然山下同結衣依然係咁
最正陰陽大戰記
仲有單車新人王 太極千字文 金幣大作戰

儲金大冒險啊?
記得一套卡通每集臨尾都要搵個升降台拍手掌落去先可以解除危機嘅叫咩名 好想睇番

小魔女doremi

仲有冇人記得

貯金大冒險?

炒飯王wor
細個覺得至net奇兵樂正
而家睇番都好佩服作者諗到一套劇情咁好睇 打鬥場面好撚正 同時又2D加3D既卡通 好有創意
foxy成日down錯咸嘢 但嗰陣電腦係一家人共用
玩江湖 改埋啲無里頭名 又會約人岀嚟見面 點解以前咁勇
msn狂震人 個名要好鬼長 後期仲整到個名好多顏色 但如果對方未down msn plus就淨係睇到一堆code
有冇人上過兒童台答問大會?

利申:贏左
以前細個無錢去睇兒家金曲頒獎典禮 所以次次都係電視睇到勁緊張勁開心,諗住大個一定要搵錢去
點知以家人大左,有錢都無得去
記得個陣亞視有得睇人玩賽車
記得個陣亞視有得睇人玩賽車

記得亞視有套戲係講個和尚同有個肥仔小和尚
幾好笑幾好睇嘅
但諗嚟諗去都唔記得個名。
依家啲細路淨係識玩手機
冇人討論踢出我天地
以前tvb 啲配音員係會激動到配到走音 幾撚型棍

葉恭介!!!! 加賀美!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞