覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
最大分別係當年有d野錯過左或者唔見左就無左(電視節目/菲林相片/朋友電話之類)大家會珍惜所擁有
新一代影完相唔鍾意可以再影,電話號碼無左可以FB msg,電視可以上網搵seed
朋友去左外國都可以吹水

其實大家都做左電子產品嘅奴隸.....
無謂咁樣吹奏,嗰個年代都話自己最撚勁架啦
溝埋來做瀨尿牛丸啦
又吹奏
http://pk.com
宜家個domain唔同左,不過90後一定知原本係咩黎

小學有個fd吹話個網係佢整
我個時信到十足十
後尾升中學同中學同學講先知我俾人呃
係事實丫嘛 唔係9up
90後 玩pkm/其他game 唔識日文都打得爆機
90後好彩仲有game boy 玩
不過我人生一部都無,玩都未玩過
仲有好多經典online game
彩虹
天堂
天外
古惑仔之義
古龍
diablo
幻想學園
同同學傾電話 佢講完個網址畀我抄低要收線先上到
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

全部冇睇過又冇玩過
我過咗啲咩童年呀
彩虹
天堂
天外
古惑仔之義
古龍
diablo
幻想學園

得頭3隻 online game係大路野
唔好以為你有玩就經典得架
呢個post真係令人好懷念
仲有lf2,小學果時係咁玩
彩虹
天堂
天外
古惑仔之義
古龍
diablo
幻想學園

得頭3隻 online game係大路野
唔好以為你有玩就經典得架

最後個兩隻都唔大路
online game都未講
大把經典online
當時個氣氛真係好正
好多活人好多交流
入團圍威喂
成條街擺哂檔
到後期仲有heat project, 跑, 勁舞果d
d game公司有錢到整埋古惑仔/無間道呢d香港地圖game專for香港人玩
而家就算有好game都唔會再有咁多人玩
同埋香港人要玩台灣ser
慘過食屎
只限90-95

勁啦屌你老母
95後表示都有共鳴
只限90-95

勁啦屌你老母
95後表示都有共鳴

條友95
滿滿的回憶

😂😂
80後先係最屈
以前高登果陣就80後出呢D POST,而家輪到90後
所以超合金魂真係長做長有, 仲會愈來愈貴
閃電傳真機 熊熊兒童合唱團

四驅車
數碼暴龍
他媽哥池
暴走戰記
YoYo
彈珠人

石器
龍族
Ro

Rainbow 6 ,BT
Aoc

Winmx
Foxy

有無人差唔多時期?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞