覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
百變小櫻magic卡

百變小櫻魔法神奇誰可阻擋
樓主講果堆應該係90尾00頭嘅童年
90頭應該仲好好多套好正

BB保你大
亂太郎
晴天Pig Pig
BOM BOM彈珠人
微星超人
小黑咪
六門天外

我淨係睇過其中一半 亂太郎主題曲一定係個個都識唱
當年嘅電視劇都好好睇 烈火雄心 尋秦記 海派甜心 流星花園 交響情人夢 求婚大作戰雖然都開始近期

天地豪情,歲月的童話,男親女愛、殭屍
百變小櫻magic卡

仲係有兒歌頒獎典禮既年代
當年嘅電視劇都好好睇 烈火雄心 尋秦記 海派甜心 流星花園 交響情人夢 求婚大作戰雖然都開始近期

天地豪情,歲月的童話,男親女愛、殭屍

陀槍先正

美味天王 妙手 陀槍 洗冤錄 四大才子

主演個堆上晒神枱
最正陰陽大戰記
仲有單車新人王 太極千字文 金幣大作戰
爆丸shoot!爆開!
果陣上網未算普遍,小朋友仲係會帶住部gameboy或者暴龍機他馬哥池出去公園玩,仲因為咁就算唔識既都會過黎搭訕
學校仲係上下午制,長短週,無補課,仲有課外活動可以玩,返到屋企又有電視睇,亞視仲係高質,屋企人真係會搶遙控

上下午制真係正到呢
十二點幾就放學
P3定P6個時好似有學能測驗
操都無操過卷學校就俾我地裸考

見到依家小學雞返全日就覺得橙

而家我個仔返幼稚園都要全日。四點九先放學

痴線 比個細路休息下啦 細個分上下午班 放左學一係去圖書館睇老夫子 一係去游水或者公園 不知幾開心

其實真係好好奇一樣野
明明我地返半日佢地返全日
但學既野其實都係差唔多……

返全日主要目的係增加婦女投入工作姐
其實計返上堂鐘數全日比半日唔係多好多
百變小櫻magic卡

雪兔哥哥~
小爾激光

呢套真正超正
小櫻妹妹
細個有美好童年,長大後成為絕望青年。
最撚正係80年代中出世既人囉
岩岩成長到小學雞呢段時間就撞岩90至97最黃金果個時期
全部最正既野係曬呢個時間
最撚正係80年代中出世既人囉
岩岩成長到小學雞呢段時間就撞岩90至97最黃金果個時期
全部最正既野係曬呢個時間

認同 84-90先係最正
80後細個時睇 ,

龍珠 , 幽遊 , 數龍1, 四驅兄弟 , 高智能方程式

gundam ( 機動武鬥傳 , w , x , 0083 , 0080 , zz 之類 ) , 美少女戰士

PKM , 叮噹 , 小新 , EVA ,

超時空要塞7 , 入樽 , 足球小球 , 勇者系列

皇家雙妹o麥 , 亂馬1/2 , 宇宙騎士 , 魔動王 , 機動警察

仲有好多經典
得童年 有西用

童年先緊要 而家d小朋友就係無童年 先咁多自殺case
但係童年既卡通片 灌輸你世界係有正義 熱血 有夢想
但係冇講現實係殘酷。。。

卡通片 正義感 熱血

細個你覺得係咁姐,大個睇返唔同感受
始終劇本都係成年人寫
90後 但屋企窮冇電腦 gameboy 遊戲機乜都冇

啲人講親打機野動漫野都靜哂 好慘
記得一套卡通每集臨尾都要搵個升降台拍手掌落去先可以解除危機嘅叫咩名 好想睇番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞