覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
仲有LF2

成班fd用一個keyboard 打
依個post 睇到好掛住以前細個嘅時候

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

亂馬2/1

識哂

細個又係要補習,都係識啲岀名嘅卡通,好似多啦a夢咁,亂馬個啲真係只知個名

不過好彩重有經歷warIII msn
細個攞住個陀螺盤落街,就會有一班小朋友一齊玩,同一隊嘅仲會交換下零件 而家個個都低頭族

最鍾意嘅Online game係童話,個故事背景真係好正,仲會一班朋友一齊抽寵卡 而家出個啲全部都差唔多咁

利申94
仲有pk.com
Asiadog
猛鬼大廈
有冇人記得超速搖搖
嗰時嗰啲港版搖搖仲有印個人樣上去

日版型好多
DIGIMON玩具又係
日版好正,依家炒到上天價

日本好鐘意好嘢留國內發售
日版好多時靚好多...暴龍機,搖搖
90後卡通片無論女仔向 男仔向都好好睇
細個好鐘意睇動畫 講緊係tvb配音
但因為讀下午校成日無得睇
而家大個就成日down返落來
但又係無時間睇
年 有西

字裏行間

呢套應該無乜人識 搵左好耐
比起依家日日玩電腦我重鐘意細個日日落街同D fd玩
試過小學有個同學睇衝鋒21睇上腦
大叫惡魔蝙蝠幽靈
然後用假動作嚇到老師飛起
之後要寫悔過書
試過小學有個同學睇衝鋒21睇上腦
大叫惡魔蝙蝠幽靈
然後用假動作嚇到老師飛起
之後要寫悔過書

幻想到個畫面笑到仆街
發現自己好撚老,個個至net小人類,我仲停留緊閃電傳真機
真正屈機有可能係70-80後
打機,電子,卡通漫畫
真係見證晒成個轉變
就講打機
由細個第一次玩雅達利
成隻game得幾隻顏色
到紅白>超任>pce>saturn>ps1,2,3,4
每-部主機都煲到廢寢忘餐
電子
由用call機年代到宜家手提電話係必需品
walkman>discman>MD機>mp3機>ipod
walkman同md機真係要逐隻歌錄
discman真係行快兩步都跳線

霹靂神鷹同霹靂火鳳凰
華光耀劍鋒
Mk文化都好屈機 依家mk年紀全部都係女毒撚 好掛住以前一番屋企就開Msn 個陣啲online game多不勝數 跑online 勁舞團 每樣都係mk童年回憶 仲有江湖聊天室 學識左打字 見依家啲小學生真係冇哂童年可言 眼見90後都中學畢哂業先發現自己離童年真係好遠了
利申 96
好多回憶
好多回憶

卡通片 補多兩個 中華鬥一番 天才釣魚郎

以前會寫野上去兒童快報同有線果啲節目 寫完追返 覺得好撚型

到中學雞日日放學同同學去網吧打1.5 同HP
上午校 放學去公園同三唔識七既人玩河仔
三點半前趕翻屋企睇卡通直落六點半重播劇 之後還比屋企人睇新聞
撚人王(爆笑王),coco 必睇 同兄弟姊妹輪一部game boy 大米
個排播緊既卡通 一定會買番個卡通玩具黎玩 暴龍機會行行下街比人撩隻揪 公園擺哂盤咁玩爆旋 擦到火花就係勁
去網吧同人區域連線cs1.5 1.6 重有公仔面食
青春期時岩岩好經歷icq msn年代 成班fd同一個群傾唔停
Online game興起 每年都新出好多免費game任玩 個陣冇skype 要霸主屋企電話 一個博一個咁傾
一個月過千個sms 唔同台就可以絕交 練成單手櫃統底打字
朋友電話號碼一定會記得....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞