覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋
97前囉,打黎個d都唔你好識呢d
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌
97前囉,打黎個d都唔你好識呢d

可能我真係睇得少 不過最少有一個開心嘅童年
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

細個已經係睇放學icu

細個已經係睇放學icu

至net小人類已經冇乜印象 日日俾聰聰洗腦唔記得都難
以前電視仲係魯芬咁大隻 散熱喳
老母唔比睇都要搵風扇吹住黎睇
真係童年

老喇
90後既童年娛樂唔少 , 已經比而家篤mon game多元化

仲有而家社交網絡之下搞到個個既生活style都差唔多,

黎黎去去都係食飯影相, 打卡, 扮感性呃like

以前msn時代網絡文化好好多, 真係百家思想應有盡有
至net小人類
蔥蔥闖地球
仲有放學icu成日都出iq題廣告後開估(通常答案都係好無聊)
至net奇兵
激鬥戰車
爆丸
蔥蔥闖地球
高達seed 同destiny

雖然大部份都唔記得講乜
90後既童年娛樂唔少 , 已經比而家篤mon game多元化

仲有而家社交網絡之下搞到個個既生活style都差唔多,

黎黎去去都係食飯影相, 打卡, 扮感性呃like

以前msn時代網絡文化好好多, 真係百家思想應有盡有

仲有玩Online game扮女 周圍叫人老公
依家都有 爆旋陀螺
妖怪手錶,
依家真心新識個啲fd嘅電話唔記得
但係仲記得以前啲fd嘅屋企電話同手機number

算唔算90後童年

算唔算90後童年

有幾個由細玩到大既fd屋企同手提都見得
但而家都冇乜點見
舊時代同互聯網時代既交接
最有感受既一代人
至net小人類
蔥蔥闖地球
仲有放學icu成日都出iq題廣告後開估(通常答案都係好無聊)
至net奇兵
激鬥戰車
爆丸
蔥蔥闖地球
高達seed 同destiny

雖然大部份都唔記得講乜

再望下個名

算唔算90後童年

但而家都冇乜點見

呢個真

以前小學日日打電話去吹水問功課
打到背晒電話號碼

不過依家連FD都唔算係LU

算唔算90後童年

但而家都冇乜點見

呢個真

打到背晒電話號碼

好耐冇見班小學同學

算唔算90後童年

但而家都冇乜點見

呢個真

打到背晒電話號碼

以前根本唔洗電話簿
無窮無窮屌老竇 踢你老竇入廁所

大家小學時期係咪都樣鍾意鳩改歌詞

仲有成日講啲無厘頭野 咩天棚上面有粒原子彈 炸到你老母變雞蛋
只限90-95
但係90 後既壯年食撚晒屎呢
大個左俾個社會屈哂機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞