覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
中學雞落黃金買老翻av
一班人又興奮又驚
果種感覺真係好正
好掛住你地
就算我係男仔都好鍾意睇小魔女dorami

x2

x3...

x4
有冇人記得音樂小彗星???

彗星姐姐~
係~~~

x5 Doremi同音樂小彗星都有追。林元春把聲真係好正,又配彗星,又配小櫻。
好懷念童年

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

80後先最正,呢張圖全部睇過曬
90後先出世既已經係尾水緊

亂馬1/2

應該係問緊亂馬上面嗰兩個?
我都冇咩印象

犬夜叉右面黃色頭髮既係Getbackers閃靈奪還屋既天野銀次。銀次既右下方係Shaman King通靈王既麻倉葉。兩套喺Animax播過。
呢個post睇到我起哂雞皮
先唔好講我地細個幾屈機
而家班細既先慘 日日都要去補習 去學野,連童年都無
不過我地90後細個開心完 大個左就發現世界好無助
冇人討論踢出我天地
以前tvb 啲配音員係會激動到配到走音 幾撚型棍

葉恭介!!!! 加賀美!!!!

仲有角球呀
Gameboy
Xanga
永不忘記回憶

hkflash

新線上遊戲地帶

波波線上遊戲網 無個性戰隊 魔塔
仲有漫畫書 當年快樂龍同埋coco簡直係兩個龍頭 成日同個fd係度拗邊本好睇啲
仲有一本天馬行空陪跑 雖然我係coco忠實fans 但係當年快樂龍執笠 我都有啲心噏
仲記得嗰陣時好似逢星期六出 次次星期五就去報紙檔/七仔睇下有冇偷跑

以前無零用錢,好羨慕啲同學可以每個星期都買到 就連學校訂啲紅蘋果兒童雜誌都好懷念
btw有無巴打經歷過係網吧打機有老師踩場

紅蘋果黃巴士我以前訂過,諗番都覺得好威威豬,至少而家d細路唔會有呢d野睇
我最鐘意數碼暴龍4果部機 到小四小五差唔多冇曬數碼暴龍機4 我都有盡我力去搵 到我中一果時,總於搵到部 雖然二手 但開心到我玩到爆兩次機
仲記得玩具店有張卡show岀黎 5個字 英文夾數字 齊曬怪可以用個no. call隻大怪岀黎 幾爽

仲有冇人記得

貯金大冒險?

好似係以食物為主題既卡通片類似寵物小精靈果隻?

功夫小食神隻炒飯俠
當年專睇深夜檔,捉鬼天狗幫,七武士,甲賀忍法帖,Monster(魔剎),有無同好

魔刹唔敢睇,好撚驚
winmx
foxy
bt

當年p2p啱啱興起,告別56k年代,咸片大爆發年代,青春期撞正閃卡事件

樂壇没落嘅年代,但都仲叫有twins, cookies, boyz, ekids 呢類無乜實力嘅青春偶像派
winmx
foxy
bt

當年p2p啱啱興起,告別56k年代,咸片大爆發年代,青春期撞正閃卡事件

樂壇没落嘅年代,但都仲叫有twins, cookies, boyz, ekids 呢類無乜實力嘅青春偶像派

細個好鍾意twins
老豆買晒成set老翻我日日聽
Foxy
以前都興燒碟 幾廿蚊有隻GTA sa
同埋有d鋪係比十零蚊打ps
記得個時4:30-5:00 好慘 tvb同亞視都有動畫睇
tvb播咩就唔記得但亞視播索屍機械獸 成日兩個台轉黎轉去
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

第一次聽人講90年代係動畫巔峰期
蔥蔥闖地球居然會有咁多九十後懷念

on9節目

中間會播半個鐘動畫其他時間會轉亞視睇請小朋友上黎打機
有冇人記得超速搖搖
嗰時嗰啲港版搖搖仲有印個人樣上去

日版型好多
DIGIMON玩具又係
日版好正,依家炒到上天價

傳聞日版暴龍機真係讀到卡個barcode

係呀,04個代係掃到條碼
但係唔好玩
因為唔係搖搖搖打怪

唔係入密碼嫁咩我記得rr7pp係銀狼獸定 地獄獸
跟住落黎播映既係 xxxx
xxxx即將映
依家啲細路淨係識玩手機

True
Gameboy
Xanga
永不忘記回憶

hkflash

新線上遊戲地帶

波波線上遊戲網 無個性戰隊 魔塔

魔塔陪左我幾年
winmx
foxy
bt

細個好鍾意twins
老豆買晒成set老翻我日日聽

SHINE呀仲有
有冇人記得超速搖搖
嗰時嗰啲港版搖搖仲有印個人樣上去

日版型好多
DIGIMON玩具又係
日版好正,依家炒到上天價

傳聞日版暴龍機真係讀到卡個barcode

係呀,04個代係掃到條碼
但係唔好玩
因為唔係搖搖搖打怪

唔係入密碼嫁咩我記得rr7pp係銀狼獸定 地獄獸

日版
細個買149一部個D係美版黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞