覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
以前高登果陣就80後出呢D POST,而家輪到90後

80後最多睇卡通漫畫
未有咁多玩具同game
90後食正最多野玩既時間係事實

紅白超任年代先正啵
仲用街機流行既時代
跳舞機hit個陣
90後都未入得機鋪啦

都係
90頭一玩已經係ps1 Gb
到小學雞已經有ps2 gba
細個唔係咁鐘意睇卡通 淨係記得一套黃金戰士

80後最多睇卡通漫畫
未有咁多玩具同game

紅白超任年代先正啵
仲用街機流行既時代
跳舞機hit個陣
90後都未入得機鋪啦

個個童年都唔入得機鋪架啦
80後小學玩得街機?
仲有冇人記得呢套, 細個覺得佢地好型

依套咪至net奇兵 第一頁好似已經有人講
有錢既童年屈曬機
冇錢連暴龍機係咩都未玩過

我細個反而覺得好柒

呢套最正

80後最多睇卡通漫畫
未有咁多玩具同game

紅白超任年代先正啵
仲用街機流行既時代
跳舞機hit個陣
90後都未入得機鋪啦

80後小學玩得街機?

我只係回上面個回覆
話90後食正最多野玩既年代
但我覺得80後先係
正皮係俾句屈哂機
聽班蝗登仔講屌打聽到頭都痛埋

80後最多睇卡通漫畫
未有咁多玩具同game

紅白超任年代先正啵
仲用街機流行既時代
跳舞機hit個陣
90後都未入得機鋪啦

80後小學玩得街機?

我只係回上面個回覆
話90後食正最多野玩既年代
但我覺得80後先係

講緊童年 唔玩得沒意思
56k
90後 冇人提閃電傳真機

利申 1990
90後 冇人提閃電傳真機

利申 1990

90 後前半同後半睇既野其實已經唔同
我記得細個係譚玉瑛姐姐做兒童節目
丫文哥哥啊! 想要親筆簽名相
Msn同send msg年代真係好懷念
每一個都諗清楚先覆 因為唔同台要錢

中學嗰時好慘
全班用人仔
我用123
成日sm比人都冇回覆
最後忍唔住出張人仔儲值卡

仲有因爲唔想蝕
所以會勁長氣寫滿一篇sms

仲有電話冇位儲咁多sms
要揀嚟delete

中學嗰時好慘
全班用3
我用人仔
都無人同我sms

其實毒撚用公廁台都無人同我sms咖啦
仲記得小學嗰陣一放學
就講笑話趕住返屋企睇魔法Melody

80後最多睇卡通漫畫
未有咁多玩具同game

紅白超任年代先正啵
仲用街機流行既時代
跳舞機hit個陣
90後都未入得機鋪啦

90後有可能去過皇室堡個歡樂天地入面有機舖
之後八十後又會出哂黎
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

以前暑期兒歌金曲頒獎典禮 真係每年暑期重頭戲 成個動漫主題曲演唱會咁款 一定提早番定屋企
同檔期八月開始 每日朝早都有Pokémon數碼暴龍百變小櫻karoro遊戲王個堆劇場版 朝朝早起9點起身梳洗吓就睇電視睇到12點食飯
唔講電視講玩具 卡牌 戰車 yoyo 陀螺 機械人
講打機 gameboy幾百隻game數唔哂 日日偷屋企錢去買帶比人捉到打到仆街
講online game 小學有跑 勁舞 巨商 cs 彩虹 亂 墨商
過渡到中學有信長 war3其他小地圖 psp個d都開始面世

本身睇到個標題諗住入黎屌樓主係到亂打飛機 但諗諗下發覺自己既童年又真係幾豐富 仲未計出街玩
追左10年既coco super coco因為屋企無位dum晒

11蚊係咪升 慢慢升到20蚊左右就無買

想睇返細個既動畫 一就覺得悶左 一就無時間
追左10年既coco super coco因為屋企無位dum晒

11蚊係咪升 慢慢升到20蚊左右就無買

想睇返細個既動畫 一就覺得悶左 一就無時間

coco, 別冊coco, super coco
三本都好似唔同價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞