覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
比錯負皮
嗰陣好鍾意睇元氣一族
仲有冇人記得Lfo同埋江湖

利申:93

靈劍
淨係經過左個千禧年已經
我想買返數碼暴龍機返黎搖
不過見到而家賣緊6 700蚊
我想買返數碼暴龍機返黎搖
不過見到而家賣緊6 700蚊

有出復刻版

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

80後先最正,呢張圖全部睇過曬
90後先出世既已經係尾水緊

呢張圖原來無太公望
個時有線個兒童台都好好睇
洋蔥 post
再早少少
幽遊白書 龍珠 足球小將 奇多圈 四驅車 四驅兄弟
01表示細過睇啲動畫同玩嘅野完全唔覺同樓主有咩分別
來忘掉過去~
依家真心新識個啲fd嘅電話唔記得
但係仲記得以前啲fd嘅屋企電話同手機number

算唔算90後童年

有幾個由細玩到大既fd屋企同手提都見得
但而家都冇乜點見

呢個真

以前小學日日打電話去吹水問功課
打到背晒電話號碼

不過依家連FD都唔算係LU

以前根本唔洗電話簿

電話簿係比老母睇
成日去fd屋企玩 玩到晏周圍打電話問我係邊
100% agree
聽翻人講呢啲卡通片就會覺得好似已經好耐世紀咁
岩呀
90後但仲玩緊幪面超人玩具
唔知有冇人講左 細個開始興mp3機 但係我仲聽緊md 係屋企人唔要俾我既

小學讀下晝 訓到10點幾先起身 睇埋cartoon network 套tom and jerry 先出門口 有長短週 但係小五小六兩年都俾學校抽中我果班幫全校做體式能 冇上過堂 但又唔會覺得跟唔上其他班 我果陣已經覺得到底佢地成個學期夾埋讀多我咁多個鐘有咩讀

中學仲有summer time 一點幾就放學去neway k-lunch 或者去人屋企打牌/玩settler of catan 依家連間neway 都執埋
walkman手機
咁多回憶之中最懷念都係msn xanga 記錄晒青春最值得留戀既野 不論愛情定友誼
以前喺媽咪間房得香港寬頻睇
p1 2未落得街玩就成日睇animax
我第一套動漫就係犬夜叉
幽游白書、閃靈二人組
依家諗返,我過嗰啲就真係童年啦
日日都淨係諗點玩點玩
msn成日邀人玩旋轉泡泡球
個nickname一定要係啲垃圾mk句加勁多符號
上到中學成班一齊qooza
日日用埋啲5p字打無聊野當日記,依家睇返都好過癮
係時候上YOUTUBE聽番D動畫歌
係時候上YOUTUBE聽番D動畫歌

我先
https://youtu.be/TRWXUTEdGK4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞