覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
80後先最屈機,果時中學比老任洗左腦lu
好嘔心
同老屎忽打飛機有咩分別
仲有啲online game
其實gba 嘅game好玩過宜家所有電話app
唔好淨係講電視
其實其他都好屈機
一落公園成班細路一齊玩捉姨恩 識fd 易過搭巴士
打機90年代有game boy 老任,十幾歲00年既時候有psp ps系列,05打後online game最輝煌既時期
生活環境90後經濟起飛,有錢既上到岸有私樓,冇錢既有公屋,食住冇依家00後咁好,不過都有好多特色野,最起碼仲有雜貨鋪文具鋪乜都有得賣
講番依家,online game 開始收皮變番手機game 屋邨士多雜貨鋪文具鋪收皮變哂惠康三聯 買樓貴過閪輪公屋香港人冇得上車全部大陸閪拎哂
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

細個已經係睇放學icu

至net小人類已經冇乜印象 日日俾聰聰洗腦唔記得都難

我就會衝返屋企睇蔡淇俊嗰個籃球短劇

天外飛仙

仲有冇人記得

菠蘿龜死嗰集我喊左
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

我96 全部冇睇過冇玩過
啱啱食正卡通片嘅巔峰期 無論係死神, 數碼暴龍, 衝鋒21 鋼煉 死亡筆記 全部去到今日都係值得一睇再睇

平時睇完一集 就好想即刻返學同人地討論劇情 究竟之後會點 講到鬧交咁滯
而家邊度仲會有人咁樣討論 上網就一次過睇晒啲劇情 冇晒個種樂趣

再講啲玩具簡直多到痴咗線 暴龍機 爆旋陀螺 搖搖 遊戲王之類 仲要成日有比賽 去到後期仲有pap nds呢啲多人一齊玩嘅遊戲機 睇返而家00後 淨係得返部電話係度篤篤篤 千篇一律咁悶 所以90後嘅童年真係屈晒機
人大咗就開始懷念過去 多謝大家睇我發up瘋

我96 全部冇睇過冇玩過

恭喜你錯過左個我覺得好正嘅童年
利申:95 上面講嘅野做足咁濟 有好多回憶
小學既彩虹冒險 跑online
真係好想留係個陣,落公園求其見到一個就話侵唔侵,之後就玩
真係好想留係個陣,落公園求其見到一個就話侵唔侵,之後就玩

「你有無數碼暴龍」
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

細個已經係睇放學icu

睇開閃電傳真機
同埋明報唔知咩版 剪報紙寄信去抽自己想抽既玩具
記得以前星期一至五朝早都有段時間播卡通
放假一早起身都有電視睇唔會悶
中午食完飯就約朋友仔落公園玩
玩到四五點返屋企又有卡通睇
咁既童年生活係幾開心

不過宜家電視兒童時段愈cut愈少
樓下公園又變哂做廢老個d復健設施
一個細蚊仔都冇
真係幾唏噓
果班話自己90但無任何呢D回憶多數都係大陸落黎
正常點都中一兩樣
111 222 333
[木馬程式傳送中...]
嚇到個女同學瀨屎
仲有msn啲game
真係好開心

細個已經係睇放學icu

聰聰嗰期 首主題曲係打籃球

圓圓圓籃球~
打籃球青春idea 幾好,但無左後文
果班話自己90但無任何呢D回憶多數都係大陸落黎
正常點都中一兩樣

岩呀 唔中通常都十幾歲落黎
lm
80後細個時睇 ,

龍珠 , 幽遊 , 數龍1, 四驅兄弟 , 高智能方程式

gundam ( 機動武鬥傳 , w , x , 0083 , 0080 , zz 之類 ) , 美少女戰士

PKM , 叮噹 , 小新 , EVA ,

超時空要塞7 , 入樽 , 足球小球 , 勇者系列

皇家雙妹o麥 , 亂馬1/2 , 宇宙騎士 , 魔動王 , 機動警察

仲有好多經典

巴打好波
嗰陣一唔使返學實睇電視,睇完落街玩
勇者系列好多正玩具
好嘔心
同老屎忽打飛機有咩分別

同你鳩毛未生齊一樣 死撚開啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞