覺唔覺得90後嘅童年屈晒機?

732 回覆
5139 Like 60 Dislike
99童年未興電子產品,乜都有得玩
大左又有呀爸幫,唔使為買樓煩,正

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

亂馬2/1

仲有冇人記得

功夫小食神?
仲記得首主題曲係馬撚唱

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

第一代洛克人 而家啲人淨係記得熱狗...
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

細個已經係睇放學icu

至net小人類已經冇乜印象 日日俾聰聰洗腦唔記得都難

聰聰嗰期 首主題曲係打籃球

無窮無窮小宇宙,來讓我營造這世紀......

圓圓圓籃球,長傳橫傳進攻......

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

以前有隻彈弓狗同zero幫拖
90後都喺度認屎認屁
式神 降神
幪面超人仲有裝著變身既年代

古迦真心正

龍騎係無敵架

faiz
千禧年代嘅香港人都開心過依家,以前落公園同人玩兵捉賊何仔公呢啲就好易識到人,就算係搵部GBA落公園都會好多人睇自己打機
仲有冇人記得呢句:嚟啦炎帝,同我心入面嘅火焰一齊燃燒,發出無比熱力!
無一套卡通片睇過
我童年係GBA,忍2,吞2,mario, cso
golden age syndrome
諗諗下又真係
科技開始發達但又未到好似依家咁主宰9成娛樂
仲有四驅車搖搖之類玩下
又唔算太脫節,可以感受到ol game興起個種威力
再順便睇住佢息微,主機/手機game彈起
仲記得放學衝返屋企睇放學ICU 每年都好期待睇兒歌金曲頒奬典禮 依家好似冇晒卡通兒歌 以前有彩雲國物語 奇幻旅程 龍王傳說 加璇首主題曲 仲有聽親都會打爛鎮嘅自動勝利 屌打依家所有兒歌

細個已經係睇放學icu

至net小人類已經冇乜印象 日日俾聰聰洗腦唔記得都難

babalu boy 煩撚到
仲有冇人記得呢句:嚟啦炎帝,同我心入面嘅火焰一齊燃燒,發出無比熱力!

以前成日揸住部單車ff自己係其中一角
以前d兒歌真係幾好聽 好多星唱
不話唔知邊年開始冇咩兒歌創作
冇埋兒歌頒奬禮就係分水嶺
之後既細路普遍少睇動漫卡通
開始社交媒體同手機化

有冇人認得晒入面既角色
犬夜叉隔壁個兩個係乜水

以前有隻彈弓狗同zero幫拖

反派好似叫威利博士?細個覺得複製人好型 仲有鉸剪人炸彈人果班廢得嚟好正
以前d online game好撚好玩
打機賺錢
追下post真係好多回億
仲記
啲歌曲頒奬典禮 當年真係會有好多人去留意 好激動 會支持自己中意嘅歌手
睇返依家個樂壇真係......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞