[I/A][糞營運]數碼暴龍Linkz (38) 古代十鬥士夠玩多年

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
下載咗中文版,想問下課金自選卷選邊隻好
同埋中文版多唔多人玩其實

自選卷可以揀,但出黎果隻有咩技/有冇隊長/盾牌/有冇+ 都係隨機?

有隊長技,同埋覺醒值+1

#947 1 日前

新手包揀邊隻究極好

是但,稀有度古狼傑斯>其他,開荒就古魔劍皇/古龍顱骨>其他
集思廣益 巴打對住 基路比V2 會出咩打?我用秒投呢招

毒/光抗墮/海天
暗抗+毒抗就投啦
國際ser d新手問題其實有d舊post都有人問左/game入面都有得睇
係咁易整理左(抄左部份巴打既答案/建議)希望唔好再重覆問

新手包課金揀邊隻好
- 因為呢個新手包係得+1, 最後你都係會覺醒左佢去到+4, 但岩岩開始玩一定唔夠素材同冇究極碎升佢做+2~+4, 所以呢隻用黎做前期打event/素材用都夠做, 點揀就以稀有程度為主for日後用
1. 古狼隊長技 傑斯獸
2. 古魔隊長技 劍皇獸
3. 古龍隊長技 顱骨獸
Game入面list埋你課果隻會係乜技能, 自己睇啦

首抽隊長 繼承 金盾 覺醒 嘅重要性點分?
- +4究極 > 金盾 > 大隊長技 > V繼技 > 銀盾 > 其他
[隊長技係天生冇得後天改; 繼承可以後天改; 盾都係可以用"才能開花"後天將B身上既盾過去A度 (但有機會過唔到)]
- +0 ~ +1其實咩究極唔算重要,呢個首抽如果抽唔到+2以上其實都未必要抽,因為每日login有劵送,又有降臨入門,拎+0/+1究極體其實唔難, 留下石應付下bamdie之後嘅垃圾event重好
- 以上只係建議, 冇話抽到咩先係最好, 更加冇話抽唔到咩就玩唔落去

咩屬嘅金盾比較好?
- 睇係咩寵,魔攻寵就魔攻金, etc.

盾lv點升?
- 用才能開花過盾or升盾lv, 通常等開花up先過盾/up盾 (成功機會比平時大1.5倍), 有盾既副寵最好係升做究極體, 否則成功機率會低d

進化路線點睇?
- Game內有圖鑑
- 清楚d既可以dl呢個post入面既: https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=3089&tnum=114 (好耐冇update但一定夠新手用)
- 日文version: https://www65.atwiki.jp/digimon_linkz/pages/12.html

首抽降防V價值大過晒其他毒都ok
呢兩個可遇不可求啊

毒/光抗墮/海天
暗抗+毒抗就投啦

毒o係金仔度,出左分分鐘招都無得出。都係投降算

呢隻OK嗎?

呢隻OK嗎?

魔防無咩用
1.因為好少勁嘅魔攻怪, 尤其初期
2.一隻怪最多2金4銀, 有個魔防金就會頂住個金位(通常速&攻金或血物防金)

毒/光抗墮/海天
暗抗+毒抗就投啦

大金攻蜂V傑唔miss 的話可秒暗抗大金HP基路仔
好似係

毒/光抗墮/海天
暗抗+毒抗就投啦

大金攻蜂V傑唔miss 的話可秒暗抗大金HP基路仔
好似係

之前抽蛋池, 中左+4撒多格杜
岩岩投完胎原來係黑大耳, 諗緊升唔升基路比V2
升既話草抗定暗抗好?
唔升又唔知升咩好, 而家有4隻+4 放係雪櫃
升既話草抗定暗抗好?

你見上面我同巴打既對話,講到暗抗毒抗基路比就用秒投就知洗咩抗啦
升既話草抗定暗抗好?

你見上面我同巴打既對話,講到暗抗毒抗基路比就用秒投就知洗咩抗啦

就係睇完都唔識揀
光寵真係洗咩都死
而家PVP都用緊OMEGA, 一見到V/鴉爆就可以GG
升既話草抗定暗抗好?

講起基路比, 我果隻古防唔記得左刷抗而家係完全體loop緊
已經中過兩次草抗
岩岩無聊刷國際版首抽 乜都冇又del返
升既話草抗定暗抗好?

就係睇完都唔識揀
光寵真係洗咩都死

V太脆好少人會出
就算出都要夾兩隻高攻白傷先秒到基路仔
爆雀就梗加唔駛講,R痕
升既話草抗定暗抗好?

就係睇完都唔識揀
光寵真係洗咩都死

V太脆好少人會出
爆雀就梗加唔駛講,R痕

用草抗好後悔
個陣上哂頭防顱骨鴉
其實見到顱係秒 鴉就九成係速隊 一定換坦打
而家見到有墮RM就淆底十五十六
等下次普降刷返暗算
升既話草抗定暗抗好?

就係睇完都唔識揀
光寵真係洗咩都死

V太脆好少人會出
爆雀就梗加唔駛講,R痕

OMG唔差架, 之前打過隻血防金
我大攻金攻V打佢先一半左右, 要3隻(墜,傑,V)集火唔miss先殺到
但咁成本/風險太高,容易俾另外2隻反cup
B_笨大丁丁

熄機再開又比人卡多次

我頭先對磨海天20round無事喎
你用海天?

例牌頑鋼皇

我第2turn頑皇雙會心後就黎料

打左2 round 我投左降啦喎,師兄😂
B_笨大丁丁

熄機再開又比人卡多次

你用海天?

例牌頑鋼皇

我果段6分都無多過,排名直接插落52xlo
本身升左送果隻機械暴龍做戰鬥暴龍
冇乜晶片位
賣左佢拎返d碎片再升過好唔好
冇乜晶片位

遲D拎黎做肥料
賣左佢好似得1碎, 拎唔返7碎架啦
冇乜晶片位

遲D拎黎做肥料
賣左佢好似得1碎, 拎唔返7碎架啦

送中文版ser
+4 1銀盾白金同埋中速隊長技acc
邊過手快自己拎

邊過拎左出返句聲等我知下 thx
再送多個金盾速同單體戰暴acc
又係邊過手快自己拎
B_笨大丁丁

熄機再開又比人卡多次

你用海天?

例牌頑鋼皇

我果段6分都無多過,排名直接插落52xlo

你打死我隻rm我已經投左降啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞